Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

MICHAEL JACKSON - ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ....


MICHAEL JACKSON


ETΣΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...


3 σχόλια:

 1. Αφήνω κι εδώ την απάντηση στο σχόλιο που έκανες στο blog μου.
  Μπορεί όντως να είναι επιφανειακή η προσέγγισή μου.
  Λες: "Πρέπει να ψάξεις να βρεις τα ΓΙΑΤΙ πίσω από όλα αυτά που ανέφερες και όχι απλά να βρείς ευκαιρία να τον ''χτυπήσεις''..." Πρώτον, δεν μπορώ να ξέρω στη λεπτομέρειά τους-ούτε εσύ φαντάζομαι-τα παιδικά του χρόνια ας πούμε για να τον προσεγγίσω ψυχαναλυτικά, αλλά αν κατάλαβες ξεχώρισα την καλλιτεχνική του υπόσταση από όλα τα άλλα. Αν τυχόν ξέρεις κάτι για τα παιδικά του χρόνια, πραγματικά θα ήθελα να μου το πεις και επίσης να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο άλλοι καλλιτέχνες με παρόμοια βιώματα και σε δυσκολότερες εποχές δε μπήκαν στον πειρασμό να αλλάξουν, ας πούμε, το χρώμα του δέρματος τους από μαύρο σε λευκό. Παραδείγματα μπορείς να βρεις πολλά (πάρε κάποιον τυχαία από blues ή Jazz μουσική). Δεύτερον δεν έχω καμία όρεξη να "χτυπήσω" κανέναν. Μόνο το ρήμα που χρησιμοποίησες, έστω και μέσα σε εισαγωγικά, παραπέμπει σε "οπαδική¨αντίληψη του θέματος, την οποία ειλικρινά δεν έχω. Μήπως εσύ; Ξαναλέω: Ξεχώρισα τον καλλιτέχνη από τις εμμονές του. Δε το πρόσεξες;

  Λες: "όλες οι σπουδαίες προσωπικότητες είναι αμφιλεγόμενες και δεν έχουν χαρακτηρηστικά δημοσίου υπαλλήλου που ζουν απλά μια ήρεμη ζωή."
  Ποιός διαφωνεί με αυτό; Εγώ δε μίλησα για καλλιτέχνικη ιδιορρυθμία. Άλλωστε όλες οι καλλιτεχνικές προσωπικότητες και όχι μόνο, έχουν ιδιορρυθμίες και το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς δε θα υπήρχαν για παράδειγμα οι Iggy Pop, Nick Cave, David Bowie και τόσοι άλλοι.(τα ονόματα είναι εντελώς τυχαία και μόνο από το μουσικό χώρο για να υπάρχει κάποια αντιστοιχία.Θέλω να σου πω με αυτό ότι η καλλιτεχνία είναι συνήθως... ιδιόρρυθμη).
  Ποιός ήθελε απο τον Jackson να συμπεριφέρεται ως Δημόσιος Υπάλληλος; Δηλαδή, ή Δημόσιος Υπάλληλος ή Υπερματαιόδοξος, που από μαύρος μετατρέπεται σε λευκό;

  Κάτι άλλο. Ανέφερες κάτι για τα ΜΜΕ. Τι εννοείς με αυτό; Ότι άκουσα στην τηλεόραση αναλύσεις για το θάνατο του Jackson και ήρθα εδώ να τις παρουσιάσω ως δικές μου; Αν έχεις παρακολουθήσει λίγο το blog, θα έχεις καταλάβει πως οι απόψεις μου συνήθως δεν παίζονται στα κανάλια και δεν ακούγονται στο Ραδιόφωνο. Δεν έτυχε να δω τηλεόραση, δεν άκουσα ραδιόφωνο. Αν αυτά που γράφω τα βρίσκεις επιφανειακά, δε φταίνε τα ΜΜΕ, αλλά το μυαλό μου. Είναι δικές μου σκέψεις και τίποτα άλλο. Αν τυχόν είπε τα ίδια η Τρέμη, δε φταίω εγώ.

  Νομίζω ότι κάνεις ένα βασικό λάθος: Μπερδεύεις τον Καλλιτέχνη με τον Άνθρωπο. Αλλά ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις η πρόσθεση αυτών των δύο έχει θετικό πρόσημο. Ας πάρουμε τον Ελληνικό χώρο. Έχω να σκεφτώ τρία παραδείγματα, άσχετα μεταξύ τους: Θανάσης Βέγγος, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Αγγελάκας. Ιδιόρρυθμοι μέσα στην καλλιτεχνία τους, αλλά κανένας από τους τρείς δεν προσπάθησε να γίνει κάτι που δε θα μπορούσε. Δεν με νοιάζει αν κάποιος καλλιτέχνης είναι ομοφυλόφιλος, ναρκομανής ή ο,τιδήποτε άλλο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το παράδειγμά του και η συνεπής του πορεία, τηρουμένων των αναλογιών πάντα.
  Μάλλον λειτουργείς με το θυμικό σου, επειδή προφανώς σου αρέσει πολύ ο Michael Jackson ή συνδέεται με την παιδιξή σου ηλικία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είσαι αντικειμενικός. Μάλλον εξηγείται ως Υποκειμενισμός. 'Οταν περάσει η καταχνιά του θανάτου του, τότε μάλλον θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις τον καλλιτένη Μichael Jackson από τον άνθρωπο που από μαύρος έγινε λευκότερος των λευκών. Αν συνέβαινε το αντίστροφο, θα έψαχνες να βρείς για ποιό λόγο από λευκός έγινε μαύρος; Μάλλον θα το βλέπαμε όλοι σαν προσπάθεια κάποιου να περάσει το μήνυμα της Φυλετικής Ισότητας και θα δεχόμασταν με συγκίνηση να τραγουδάει ένα τραγούδι σαν το "Black Or White". Αν εσύ μπορείς να αποδεχτείς κάποιον μαύρο, που σιγά-σιγά γίνεται λευκός, να τραγουδάει κατά των φυλετικών διακρίσεων, εγώ δε μπορώ να το καταλάβω καν.
  Όταν τα παραδείγματα κάποιου καλλιτέχνη είναι τόσο ισχυρά, που τελικά λειτουργούν αλλοπρόσαλα, τότε υπάρχει θέμα. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να ακυρώσει κανείς την Καλλιτεχνική του αξία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα Ελευθεριακέ,
  όταν λέω πέφτεις στην λούμπα των ΜΜΕ δεν εννοώ ότι σύρεσαι από αυτά ακούγοντάς τα, άθελά σου το κάνεις κατά την άποψή μου, δηλαδή απλά τυχαίνει να υπάρχει σύμπνοια απόψεων, ξαναλέω άθελά σου, για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση μεταξύ μας, σιγά μην τσακωθούμε κιόλας για τον Michael Jackson. Ελευθεριακέ δεν ξέρω κάτι παραπάνω, με βάση τα λεγόμενα του ιδίου του Michael Jackson, πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια στην παιδική του ηλικία διότι 1) τον κακοποιούσε ο πατέρας του, αν ξεκινήσουμε από εκεί νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα για την μετέπειτα αλλόκοτη συμπεριφορά του σε πολλά στάδια της ζωής του. 2) Και μόνο το γεγονός ότι τον εκμεταλλεύτηκαν από 6 χρονών και του φέρθηκαν σαν να είναι η κότα που βγάζει τα χρυσά αυγά λόγο του τεράστιου καλλιτεχνικού του ταλέντου λέει πολλά κατά την γνώμη μου και είχε και σοβαρή επίπτωση στον ίδιο, το γεγονός δηλαδή ότι μπήκε στην showbizz από τα 6 του χρόνια αντί να παίζει μπάλα η κρυφτό σε κάποια αλάνα όπως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Αυτά τα γιατί είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς αυτόν τον άνθρωπο, όχι να τον δικαιολογήσει αλλά να τον καταλάβει. Ελευθεριακέ δεν ήμουν ούτε είμαι οπαδός κανενός, αν είμαι για κάτι φανατικός είμαι φανατικός κατά του φανατισμού, άρα αυτά που λέω για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη τα λέω γιατί εκνευρίζομαι που τρώει τόση λάσπη ακόμα και νεκρός (δεν εννοώ από σένα), γιατί ζωντανός δεν συζητάμε... Άλλες 2 παρατηρήσεις έχω να σου πω για να το συζητήσουμε αν θες, πρώτον, ψάξε να μάθεις sto net για μια ασθένεια που λέγεται Vitiligo, τότε ίσως καταλάβεις τι παίζεται με την αλλαγή χρώματος, να είσαι σίγουρος ότι η αλλαγή χρώματος δεν είχε να κάνει με φυλετικές διακρίσεις η τέτοια πράγματα αλλά καθαρά με ασθένεια. Κι εγώ έτσι πίστευα για τον εν λόγο καλλιτέχνη, ότι είναι μαλάκας και ρατσιστής με την ίδια του την φυλή, μέχρι που κατάλαβα γιατί έμαθα τι είναι αυτή η ασθένεια.
  Δεύτερον και κλείνω, μου κάνει εντύπωση που δέχεται λάσπη ένας άνθρωπος ο οποίος αν έκανε σε κάποιον κακό ήταν στον ίδιο του τον εαυτό και σε κανέναν άλλον, γιατί για τα περί παιδεραστίας επίτρεψέ μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες. Εσύ τα ξέρεις? ήσουν μπροστά? γιατί εγώ σαν καχύποπτος που είμαι φαντάζομαι το ενδεχόμενο να έλεγε το 1993 το παιδάκι (μετά από συμφωνία με τους γονείς του βέβαια) αυτό παπαριές γιατί βρήκε τον πλούσιο jackson μπας και κονομίσει, όπως και έγινε, όπως επίσης και η περίπτωση του 2004. Εγώ κρίνω τον άνθρωπο αυτό σαν καλλιτέχνη και μόνο, βλέπω πολλούς να ψαχουλεύουν όλα τα υπόλοιπα μπας και βρουν τίποτα κακό για να το βγάλουν στην φόρα, αν αυτό δεν είναι φθόνος τι είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τον καταλαβαίνω όντως και ακριβώς για αυτό έγραψα αυτά που έγραψα. Δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυστηρότητα, Όσο για την αρρώστια που λες, δεν την ξέρω. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι: Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι έπασχε από αυτή την ασθένεια; Το ξέρεις; Αν είναι έτσι, τότε τα ψυχολογικά του προβλήματα δεν έχουν θέση πουθενά. Απλά ήταν άρρωστος από κάποια ανίατη ασθένεια και μετατράπηκε χωρίς να το θέλει από μαύρο σε άσπρο. Οπότε όλα καλά (τα ψυχολογικά) . Αν είχε αυτή υην ασθένεια α μπορούσε να το πει. Για την παιδεραστία, εγώ δεν ανέφερα τίποτα εκτενές, αν πρόσεξες. Απλά το "έβαλα" μέσα στα γεγονότα της ζωής του, για να δηλώσω το ψυχολογικό του προφίλ. Κανείς δεν έχει όρεξη να τσακωθεί με τον άλλον. Κουβέντα κάνουμε Ποιός είναι θύμα των ΜΜΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα