Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Καλησπέρα,
όπως το είχαμε προβλέψει οι περισσότεροι ο πρωθυπουργός προκήρυξε τελικά τις εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου. Εν ψυχρώ λοιπόν θα πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα για να καταλήξουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα.
Για να προκηρύξει ένας πρωθυπουργός εκλογές 2 χρόνια πριν την λήξη της κανονικής θητείας της κυβέρνησης και ενώ βρίσκεται με βάση τις δημοσκοπήσεις 5 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες πίσω σημαίνει ότι τα δεδομένα που έχει στα χέρια του για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι πραγματικά πολύ άσχημα και ζοφερά, σε αυτό ο πρωθυπουργός δεν έχει άδικο, έχει πολύ δίκιο, η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας είναι φανερό ότι είναι τραγική.
Αυτό που δεν μας εξήγησε όμως ο πρωθυπουργός και στα 2 του διαγγέλματα είναι γιατί αυτά τα μέτρα που ζητάει να πάρει τώρα με νέα λαϊκή νωπή εντολή για να σώσει την Ελληνική οικονομία δεν τα πήρε στις 2 προηγούμενες νωπές λαϊκές εντολές που του έδωσε ο λαός, αυτό είναι το μεγάλο μου ερώτημα.
Για παράδειγμα μίλησε χτες με αποφασισμένο ύφος για την φοροδιαφυγή, ρωτώ λοιπόν εγώ ο απλός πολίτης, γιατί κύριε πρωθυπουργέ εδώ και 5,5 χρόνια που εσείς κυβερνάτε δεν χτυπήσατε την φοροδιαφυγή και έρχεστε τώρα και μας ζητάτε μια νέα (τρίτη) νωπή λαϊκή εντολή για την χτυπήσετε;
Διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί κύριε πρωθυπουργέ εδώ και 5,5 χρόνια που εσείς κυβερνάτε δεν προωθήσατε τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θέλατε και έρχεστε τώρα και μας ζητάτε μια νέα νωπή (τρίτη) λαϊκή εντολή για να τις προωθήσετε; Συγνώμη αλλά αυτό είναι καθαρά υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Άλλες προτεραιότητες που είχατε όμως κύριε πρωθυπουργέ και θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες από αυτές, μια χαρά προλάβατε και τις διεκπεραιώσατε, όπως πχ τα γαλάζια παιδιά...
Ο πρωθυπουργός μίλησε και στα 2 διαγγέλματα προς τον Ελληνικό λαό σαν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωσάν να μην είναι αυτός ο οποίος κυβερνάει αυτόν τόπο εδώ και 5,5 χρόνια, πραγματικά σε ορισμένες στιγμές της ομιλίας του αισθάνθηκα σαν η χρονιά που διανύουμε να είναι 2004 και όχι το 2009!
Λοιπόν για να κλείνω, η Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου πρέπει να αλλάξει σελίδα, δεν πάει άλλο με αυτήν την κυβέρνηση και με αυτόν τον αυτόματο πιλότο που έχει για πρωθυπουργό. Ας ελπίσουμε να μας αδειάζουν την γωνιά γρήγορα γρήγορα μπας και δει ο τόπος μια άσπρη μέρα.

Stendoras

4 σχόλια:

 1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αμήν ρε φίλε να σωθεί ο τόπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπερα φιλε Stendora.
  Προσπαθω να καταλαβω και εγω για ποιο λογο ο Αλης παει σε εκλογες.

  Ευχομαι να εχουμε βαλει μυαλο ως λαος και να τον στειλουμε σπιτακι του τον αχρηστο.

  Οχι πως ειμαι αισιοδοξος για το αν η οποια επομενη κυβερνηση θα τα φερει βολτα, αλλά σαν κι αυτον αποκλειεται να ειναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Kαλησπέρα Αντώνη και καλώς ήρθες απο την μαγευτική Κρήτη,
  δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση να τα πάει τόσο χάλια ο Παπανδρέου και μια νεα κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  θα ήταν κατόρθωμα εξάλλου κάτι τέτοιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα