Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2009

Καλησπέρα,
Πήγα σήμερα το πρωί όπως και κάθε χρόνο στο πολυτεχνείο για να αφήσω ένα γαρύφαλλο και να φύγω.
Χάρηκα πολύ που είδα όπως και κάθε χρόνο οικογένειες με τα παιδιά τους να τους εξιστορούν τι είναι το πολυτεχνείο και τι έγινε αυτές τις τρεις φλογερές μέρες του Νοέμβρη του 1973 και αισθάνθηκα να ψηλώνω, επίσης χάρηκα που τα μεγάφωνα σε ένα ολόκληρο τετράγωνο γύρω από το πολυτεχνείο έπαιζαν με δυνατή ένταση Θεοδωράκη, αυτό που μου χτύπησε πολύ άσχημα ήταν η πονεμένη ''υπόθεση'' της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Πραγματικά οι άνθρωποι με εξόργισαν, έχουνε πάρει το πολυτεχνείο και το έχουν κάνει πολιτικό παρακλάδι τους λες και τους ανήκει!
Στις φωτογραφίες που τράβηξα και καταθέτω αυτό φαίνεται καθαρά.
Αν κάποιος δεν γνωρίζει την ιστορία της εξέγερσης του πολυτεχνείου υποθέτει αμέσως βλέποντάς τις πως μόνο το ΚΚΕ έλαβε μέρος στα γεγονότα αυτά!
Ο λόγος λοιπόν που κάνω αυτή την ανάρτηση είναι για να θυμίσω στους ''συντρόφους'' του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ότι το επίσημο ΚΚΕ τις κρίσιμες αυτές μέρες αποχώρησε από το πολυτεχνείο γιατί διαφώνησε με την μορφή αυτής της εξέγερσης και ήθελε να γίνει πορεία στο δρόμο της Πατησίων και αλλού, και μόνο κάποια μεμονωμένα στελέχη έλαβαν μέρος. Στο πολυτεχνείο έλαβαν μέρος άνθρωποι όλων των πολιτικών αποχρώσεων πλην της δεξιάς. Ήταν πάρα πολλοί αναρχικοί, μαοϊστές, κεντρώοι, τροτσκιστές, και πολλοί άλλοι απλοί άνθρωποι εκτός από φοιτητές, δηλαδή εργάτες, αγρότες, ακόμα και μαθητές οι οποίοι δεν είχαν μεν πολιτικές αφετηρίες αλλά ήθελαν να συμβάλλουν στην πτώση της χούντας. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια κύριοι και κυρίες του ΚΚΕ και δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε μια ζωή τον Ελληνικό λαό και τα στρατιωτάκια σας τους κνίτες! Πάψτε επιτέλους να καπηλεύεστε το πολυτεχνείο γιατί ΕΣΑΣ σίγουρα δεν σας ανήκει!

Stendoras


4 σχόλια:

 1. καλησπερα φιλε
  αψογη αναρτηση,συμφωνω με ολα!!

  ΑΛΛΑ μην ξεχασω να γραψω κ οτι η ΠΑΣΠ επιτελους θα πρεπει να δωσει την σημαια του πολυτεχνειου ΠΙΣΩ...
  δεν της ανηκει..

  αρκετα πια με τις παραταξεις που πανε να καπηλευτουν αυτο το ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κ ηρωικο γεγονος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα φίλε,
  πολύ σωστή παρατήρηση και κακώς που δεν το ανέφερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραία η ανάρτηση Stendora, είναι όντως μια ημέρα μνήμης και περισυλλογής, ώστε τα διδάγματα του παρελθόντος να γίνουν οδηγοί του μέλλοντος.
  Μια μικρή παρατήρηση στο σχόλιο του Laplace. Η σημαία του πολυτεχνείου ανήκε και ανήκει στην ΕΦΕΕ. Με την διάλυση της ΕΦΕΕ στις αρχές του 80 και την συγκρότηση των πολιτικών - κομματικών νεολαιών όπως τις ξέρουμε σήμερα (ΠΑΣΠ,ΔΑΠ,ΚΝΕ,ΕΑΑΚ,ΠΚΣ κ.α) η σημαία αυτή πέρασε στα χέρια της ΠΑΣΠ προς φύλαξη απο τον τελευταίο πρόεδρο της ΕΦΕΕ Χρήστο Παπουτσή. Η σημαία αυτή θα επιστραφεί στην ΕΦΕΕ μόλις αυτή ανασυγκροτηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Kαλησπέρα Άρη,
  δεν γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες για την σημαία αλλά καλό θα ήταν πάντως να βρίσκεται σε ''ουδέτερα'' χέρια και όχι σε κάποια κομματική νεολαία όποια κι αν είναι αυτή.
  Τα λέμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα