Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 14ου ΜΙΣΘΟΥ!

Υπάρχει ρεαλιστικότατη λύση για τα οικονομικά της Ελλάδας για την οποία βέβαια έχω ξαναμιλήσει και έχουν μιλήσει και πολλοί άλλοι bloggers, λύση που απαιτεί όμως πολιτική βούληση και διακρατική συνεννόηση. Βαγγέλη Βενιζέλε προχώρα εδώ και τώρα σε ΓΕΝΑΙΑ μείωση των παλιοσίδερων και όχι σε μείωση τύπου 0,1 η 0,2 %.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάγαμε καν για αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ η για μείωση και κατάργηση του 14ου μισθού, δεν θα μιλάγαμε καν για ασφαλιστικό! Προς θεού όχι στην κατάργηση του 14 μισθού και στην αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, οι νομπελίστες οικονομολόγοι Στιγκλιτς και Κρούγκμαν δήλωσαν ότι αυτό είναι ότι χειρότερο σε περίοδο ύφεσης της οικονομίας, αλλά ρωτάω, πρέπει να είναι νομπελίστας κανείς για να καταλάβει ότι μειώνοντας της αγοραστική δύναμη των πολιτών στο μηδέν μπαίνουμε σε ακόμα βαθύτερη ύφεση; Δεν το λέει η κοινή λογική; Τα ταμεία μπορεί να γεμίσουν πρόσκαιρα με λεφτά αλλά η πραγματική οικονομία θα μπει σε βαθύτερη ύφεση και ο λαός δεν θα έχει να ξοδεύει πια τίποτα, δεν θα κινείται καν το χρήμα στην αγορά! Οι πολίτες ένα περίσσευμα έχουν για να κινηθούν και είναι ο 14ος μισθός, αν κοπεί κι αυτός βοήθειά μας!

Θα πει τώρα κάποιος ότι οι Γάλλοι, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θέλουν να μας πουλάνε όπλα γιατί έχουν βιομηχανίες όπλων και κάπου πρέπει να πουλήσουν τα όπλα που κατασκευάζουν και άμα δεν τους αγοράσουμε όπλα θα μας βάλουν να σκοτωθούμε με τους γείτονες δημιουργώντας θερμά επεισόδια στο Αιγαίο, δεκτό, αφού είναι έτσι κι αλλιώς παρασιτικό το καπιταλιστικό σύστημα και συντηρεί τον εαυτό του μόνο με τέτοιους τρόπους εδώ είναι και ο ρόλος που πρέπει να παίξει ο Παπανδρέου, ο οποίος πρέπει να συνεννοηθεί με τους Αμερικάνους που τον ξέρουν και τους ξέρει. Απλά πράγματα αρκεί να έχεις βούληση...

Μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον, ας θέσει το θέμα επί τόπου στον Ομπάμα για γενναία μείωση από πλευράς Ελλήνων και Τούρκων των αμυντικών δαπανών, σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάγαμε καν για ελλείμματα μέσα στα επόμενα σε 3-4 χρόνια...

Stendoras

2 σχόλια:

 1. Αυτο θα γινοταν αν ως πολιτικοι ηταν αυτοφωτοι. Αλλά ειναι τοσο υποδουλωμενοι σε παντος ειδους συμφεροντα που δεν προκειται να το κανουν.
  Και δεν ξερω πλεον αν πραγματικα ενδιαφερονται για το λαο ή μονο για τις καρεκλες τους.

  Καλησπερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα φίλε,
  δεν μπορώ να πιστέψω οτι ο Παπανδρέου είναι σαδιστής και θέλει να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του λαού, η οτι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον Ελληνικό λαό.
  Κάτι άλλο παίζει, υπάρχουν πιέσεις σίγουρα, αλλά ας χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τις πολλές διασυνδέσεις που πάντα είχε για καλό σκοπό, τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να παλέψεις γι αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα