Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Παιδιά ψυχραιμία,
ο Παπανδρέου ενεργοποίησε το μηχανισμό στήριξης που με πολύ αγώνα ο ίδιος μαζί με άλλους δημιούργησε ώστε να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας για την Ελληνική οικονομία όταν υπάρξει σοβαρή ανάγκη, δεν ήρθε το ΔΝΤ, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός στήριξης στον οποίο μετέχει και το ΔΝΤ μαζί με την Ευρώπη, το ΔΝΤ δεν είναι μόνο του, αποτελεί το 1/3 του μηχανισμού στήριξης, να σταματήσει επιτέλους αυτή η καταστροφολογία και η σπέκουλα που επικρατεί από σήμερα σε διάφορα blogs και στην πλειοψηφία των μέσων μαζικής αποχαύνωσης. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ανακοίνωση της EUROSTAT για το έλλειμμα το οποίο κυμαίνεται στο 13,6% και τα spreads στις 600 και πλέον μονάδες απεδείχθη ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε με τίποτα φθηνό χρήμα.
Πολύ καλά έκανε ο Παπανδρέου και πάτησε την σκανδάλη, δηλαδή όσοι φωνάζουν τι ήθελαν? άμεση πτώχευση της Ελλάδας? καλός ο λαϊκισμός αλλά έχει και τα όρια του, οι καιροί είναι δύσκολοι και κρίσιμοι για λαϊκισμούς...

Stendoras

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/4/10, 4:46 μ.μ.

  ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;
  ΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ..
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΝΤ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος23/4/10, 4:49 μ.μ.

  Εντάξει..ας μην τον πετροβολήσουμε...και ας μην τον χέσουμε αλλά δε πρέπει να αποπεμφθεί ως συνέπεια της μη τήρησης προεκλογικών δεσμεύσεων με τις οποίες ουσιαστικά απέσπασε τη ψήφο των Ελλήνων?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε βλέπω δεν κατάλαβες τίποτα απο αυτά που είπα,
  περαστικά σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε 4:49,
  φυσικά και οχι, ο Παπανδρέου δεν ήξερε τα πραγματικά νούμερα πριν γίνει πρωθυπουργός, πίστευε τον μπουχέσα που μιλούσε για έλλειμα 6%.
  Τράβα να ζητήσεις τα ρέστα απο αυτόν και απο τον Αλογοσκούφη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος23/4/10, 7:34 μ.μ.

  o 4.49 ειμαι...τι λες ρε κωλόπαιδο γαμώ την Πασπ σου;; Ακόμα δεν βγήκες απο το αβγό σου και μιλάς;Eχεις βγει στην αγορα εργασίας ρε; Ξέρεις τι εστι κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επίτηδες αφήνω το σχόλιό σου και δεν το διαγράφω για να θαυμάσουν όλοι το επίπεδό σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος24/4/10, 5:08 μ.μ.

  Αγαπητέ Stendora,
  Λίγες σκέψεις τόσο για την ανάρτησή σου όσο και για την ΄΄καλόπιστη΄΄ κριτική που βλέπω στα σχόλια.
  1)Πραγματικά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ που προκάλεσε η Ελληνική κυβέρνηση, τόσο στην δόμησή του όσο και στην ενεργοποίησή του.
  2)Γιατί φτάσαμε ως εδώ? Μια απλή απάντηση είναι γιατί παράγουμε 50 και ξοδεύουμε 100.
  3)Το παραπάνω σημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας προς τους πιστωτές μας έχει πλέον φτάσει σταδιακά τα 300 δις € σήμερα.
  4)Αν σε αυτό υπολογίσουμε ότι το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών είναι 30/100 πράγμα που σημαίνει η ότι δεν παράγουμε όσα πρέπει, η ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές των προϊόντων μας, η και τα δυο μαζί.
  5)Αν δούμε ότι ο δημόσιος τομέας με την εξωφρενική γιγάντωσή του απορροφά μόνο αυτός ένα τεράστιο ποσοστό από όσα παράγει η χώρα μας.
  6)Αν αντιληφθούμε ότι ο ασφαλιστικοί φορείς δεν μπορούν να καταβάλουν τις συντάξεις (πράγμα που σημαίνει άμεση & ουσιαστική λήψη μέτρων).
  7)Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία είναι πλευρές της καθημερινότητας όλων μας, αν αν αν , χίλια αν, τότε θα αντιληφθούμε πρώτα γιατί οι πιστωτές μας δεν μας δανείζουν πλέον, η μας δανείζουν μόνο με τοκογλυφικά δεδομένα και μετά θα αντιληφθούμε γιατί ήταν ανάγκη να κάνουμε κάποια κίνηση σαν αυτή που έγινε χτες, να ζητήσουμε δηλαδή βοήθεια από την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από τον μηχανισμό που συστάθηκε μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης.

  Θα έχει αίσιο τέλος αυτή η κίνηση? Αυτό εξαρτάται από όλους μας. Ίσως αυτή η κίνηση να είναι μια τελευταία ευκαιρία οργάνωσης της πατρίδας και της κοινωνίας μας σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα σε όλους τους τομείς. Αν η κίνηση αυτή αποτύχει τότε βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα πολύ δύσβατο μονοπάτι με πολλές δυσκολίες για όλους μας, όμως εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω στο δυναμικό της πατρίδας μας που στις δύσκολες στιγμές κάνει θαύματα.

  Κ.Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευχαριστώ Κ.Α,
  συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος26/4/10, 10:36 π.μ.

  "Το 1985, όταν πάλι το δημόσιο ταμείο ήταν άδειο, στις υποδείξεις για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρωθυπουργός Αν. Παπανδρέου απαντούσε με διάγγελμα στους πολίτες: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είναι τόσο ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει, έστω και στο παραμικρό, μια τέτοια εξέλιξη (απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας, δηλαδή του εθνικού μας ελέγχου πάνω στη χάραξη της οικονομικής μας πολιτικής). Γιατί, πέρα από το θέμα της αρχής... υπάρχει και σοβαρή ιδεολογική αντίθεση με το είδος της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται από τους διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί όλοι ξέρουμε τις συνέπειες για τον λαό από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που επιβλήθηκαν σε όσες χώρες παρενέβησαν οι διεθνείς οργανισμοί...»."

  Κοίτα να δεις, πως αλλάζουν τα πράγματα...
  Το αναφερόμενο από εδώ:
  http://tvxs.gr/node/57187

  Επίσης, για όποιον αντέχει ας διαβάσει κι αυτό:
  "Είκοσι χρόνια αργότερα (2005) ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ήταν προσκαλεσμένος του Ιδρύματος Αν. Παπανδρέου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Μιλούσε στην Αθήνα με θέμα του τις συνταγές-δόγματα και την πρακτική του ΔΝΤ.
  Στην ομιλία του -ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αν. Παπανδρέου - διατύπωνε το συμπέρασμα ότι όπου οι «συνταγές» επιβλήθηκαν, απέτυχαν, ενώ «υποβάθμισαν και αποδυνάμωσαν τη δημοκρατία»...
  ...Στον αντίποδα ακριβώς της σκέψης του Αν. Παπανδρέου, ο οποίος θα επιχειρούσε, όπως πρόσθετε ο Στίγκλιτς, να πείσει τις χώρες, που εφάρμοζαν τις αρχές του ΔΝΤ, ότι η αποδοχή τους δεν είναι προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας.
  Τον Στίγκλιτς είχε παρουσιάσει τότε στο κοινό, μετά πολλών επαίνων, ο σημερινός πρωθυπουργός. Το ερώτημα είναι αν τον άκουγε..."

  Ntomatenios

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ντοματένιε καλησπέρα,
  το 1985 που το είπε αυτό ο Ανδρέας ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες και οι κοινωνικές, αλλά πολύ περισσότερο οι πολιτικοοικονομικές. Το 1985 δεν ανήκε η χώρα σε μια ενιαία νομισματική και οικονομική ένωση όπως σήμερα, τότε είχε σαν όπλο την δραχμή και την υποτίμηση και μπορούσε να τους παίζει όπως θέλει, τώρα δεν γίνονται αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα