Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

15-16-17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1973


Καλησπέρα,
χτες πήγα στο πολυτεχνείο όπως κάθε χρόνο, άφησα ένα γαρύφαλλο κι έφυγα αμέσως.
Γι αυτό θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά περίεργα πράγματα.
Το πολυτεχνείο ήταν ο αυθόρμητος ξεσηκωμός μια πολύ μικρής και ηρωικής μερίδας του Ελληνικού λαού η οποία θέλησε τότε να εξεγερθεί ενάντια σε ένα τυραννικό καθεστώς, μιας μικρής μερίδας του Ελληνικού λαού η οποία αρνήθηκε να σκύψει το κεφάλι και να προσκυνήσει την χούντα όπως έκανε δυστυχώς επί 7 ολόκληρα χρόνια η πλειοψηφία του λαού μας. Ήταν ένα ηρωικό και μαρτυρικό τριήμερο το οποίο καθόρισε τα μετέπειτα γεγονότα και ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ώστε περίπου 1 χρόνο αργότερα η παρανοϊκοί δικτάτορες να οδηγηθούν σε κατάρρευση. Αυτό ήταν το πολυτεχνείο και σε όλους όσους συμμετείχαν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πολλές τιμές. 
Κάποιοι άθλιοι τύποι προσπαθούν διαρκώς και κάθε χρόνο να μειώσουν το ουσιαστικό νόημα της εξέγερσης του πολυτεχνείου προβάλλοντας επιχειρήματα του στιλ ότι η γενιά του πολυτεχνείου κατέστρεψε την Ελλάδα , η ότι κάποιοι συμμετέχοντες στο πολυτεχνείο αργότερα το εξαργύρωσαν με κυβερνητικές και άλλες θέσεις, η ότι βολεύτηκαν και μπήκαν στην εξουσία και μετά έγιναν δεξιοί.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν, στο πολυτεχνείο δεν συμμετείχε μόνο η Δαμανάκη η ο Χριστοδουλάκης η ο Ανδρουλάκης, συμμετείχαν πολλοί άγνωστοι άνθρωποι οι οποίοι έμειναν στην μεταπολίτευση χαμένοι μέσα στο πλήθος και δεν θέλησαν ποτέ να εξαργυρώσουν τίποτα η να δοξαστούν. Το τι έγινε στην μεταπολίτευση δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την ηρωική και τιμημένη εξέγερση του πολυτεχνείου, σημασία έχει πως σε μια δεδομένη στιγμή κατά την περίοδο της χούντας κάποιοι άνθρωποι έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην χούντα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν το έκαναν, η καταστροφή της Ελλάδας την περίοδο της μεταπολίτευσης δεν έχει καμία σχέση με το πολυτεχνείο και καλά θα κάνουν να πάψουν κάποιοι να συγχέουν αυτά τα 2 πράγματα για να σπιλώσουν το πολυτεχνείο.


Υ.Γ.  Το πολυτεχνείο ξεμπρόστιασε τα υποκριτικά σχέδια της χούντας περί φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος με τον Μαρκεζίνη, σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε πάει σε πολυετή και μακροχρόνια χούντα με Δημοκρατικό μανδύα τύπου Πινοσέτ, γι αυτό είναι σπουδαίο το πολυτεχνείο.


Υ.Γ 2. Δεν είναι δυνατόν να φέρουν στο προσκήνιο γιους δικτατόρων για να μας σώσουν, άσχετα με το αν είναι καλοί η όχι, δηλαδή αν ο γιος του Παττακού η του Παπαδόπουλου ήταν αξιόλογος θα τον κάναμε πρωθυπουργό η υπουργό;  Τα σχέδια του Mega δεν θα περάσουν, ο νοών νοείτω.Υ.Γ 3. Καλά θα κάνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να πάψει να καπηλεύεται το πολυτεχνείο γιατί σίγουρα δεν του ανήκει. Παραπέμπω σε μια παλαιότερη ανάρτηση για περισσότερες λεπτομέρειες...

http://stendoras.blogspot.com/2009/11/17-2009.html 
  


Stendoras 

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό αφιέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να λέγονται αυτά τα πράγματα, το πολυτεχνείο είναι ίσως η πιο ηρωική στιγμή του Ελληνικού λαού από το 1950 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα