Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ


Καλησπέρα,
Την προηγούμενη Κυριακή δεν πήγα στις κάλπες γιατί έλειπα εκτός Αθηνών αλλά και γιατί έτσι κι αλλιώς είχα αποφασίσει να απέχω για λόγους που ούτε ο ίδιος έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου, θεωρώ ότι έκανα λάθος. Είναι τέτοια η αγωγή και η ευαισθησία μου όμως για τα κοινά και την Πολιτική με Π κεφαλαίο που δεν μου επέτρεψε να απέχω και πάλι και έτσι πήγα χτες να ψηφίσω χωρίς καμία ταλάντευση.

Στην περιοχή που ζω και κατοικώ (Ανατολική Αττική – Μεσόγεια) είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν δεξιότατο, μαύρο και ανίκανο υποψήφιο και σε έναν βαθιά Δημοκρατικό, προοδευτικό και έντιμο, χωρίς όμως να είναι και αυτός κάτι το εξαιρετικό, δυστυχώς εκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά ο πρώτος και η περιπέτεια – παρακμή για αυτόν τον τόπο δυστυχώς μάλλον συνεχίζεται, ελπίζω να βγω ψεύτης και να αποδειχθεί ωφέλιμος...

Τώρα έρχομαι στα αποτελέσματα,
Ήταν μεγάλη μέρα η χθεσινή για 2 σοβαρούς λόγους:

Πρώτον:
Μετά από το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης η Ελλάδα μπαίνει σε πολιτική σταθερότητα για 3 χρόνια μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αυτό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για πολλούς αλλά είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι η εκλογολογία η ή περίπτωση να πηγαίναμε σε βουλευτικές εκλογές μέσα σε αυτόν τον τυφώνα της κρίσης, του μνημονίου και των αγορών θα ήταν το λιγότερο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την χώρα. Κρατάω λοιπόν σαν μεγάλο συν το γεγονός ότι έκλεισαν οριστικά τα σενάρια πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Δεύτερον:
Μια Ελλάδα που πιστεύαμε (και φοβόμασταν) ότι δεν υπάρχει κυριάρχησε χτες. Η μεγάλη Δημοκρατική αλλαγή που συνέβη θριαμβευτικά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μετά από 25 ολόκληρα χρόνια δεν μπορεί παρά να κάνει κάθε προοδευτικό πολίτη πάρα πολύ χαρούμενο, άσχετα από το τι ψηφίζει η δεν ψηφίζει. Οι πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έδειξαν ότι δεν είναι πρόβατα και ότι επιτέλους λένε όχι στην συντήρηση, την ξενοφοβία, την παρακμή, την κακοδιαχείριση και την φοβία προς την διαφορετικότητα. Οι 2 υποψήφιοι που εκλέχτηκαν δεν είναι κομματικοί (άλλη μια μεγάλη κατάκτηση των ψηφοφόρων), είναι άνθρωποι οι οποίοι στηρίχθηκαν από ευρύτερες δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Επιτέλους η ανανεωτική αριστερά υπό τον Φώτη Κουβέλη έκανε μια επιτυχημένη πρόταση η οποία ΄΄τράβηξε΄΄ και ενέπνευσε μεγάλες μάζες αριστερών , κεντροαριστερών αλλά και σκεπτόμενων δεξιών ψηφοφόρων να την στηρίξουν, τέτοια αριστερά θέλουμε, να είναι πρωταγωνίστρια στις πολιτικές εξελίξεις, να κάνει προτάσεις και να έχει ρόλο μέσα σε αυτό το προβληματικό πολιτικό σύστημα ώστε να το διορθώσει και να το αλλάξει, γιατί μόνο έτσι θα διορθωθεί και θα αλλάξει, άλλος τρόπος προς το παρόν δεν υπάρχει.

Κλείνω γιατί δεν θέλω να γράψω πολλά,
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα αρχίσουν την γνωστή ισοπέδωση για όλα από τα blogs τους, άλλοι θα βρίζουν την κυβέρνηση και τον Παπανδρέου, άλλοι θα βρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Σαμαρά, άλλοι θα φαγωθούν πάλι με το μνημόνιο και την τρόικα, άλλοι με το μεγάλο θέμα της αποχής, θα βγάλουν όλοι τα απωθημένα τους, σημασία έχει όμως ότι αυτές οι 2 αλλαγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήτανε κάτι το εξαιρετικό και ελπιδοφόρο για την Ελλάδα και αυτό πρέπει να το παραδεχτούν όλοι ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων .

Stendoras  


  

4 σχόλια:

 1. βεβαια οι εκλογες δεν ηταν μοναχα Αθηνα και Θεσσαλονικη. Στο Ηρακλειο ο Γιαννης Κουρακης πηρε το 71% δειχνοντας πως ο λαος επιβραβευσε την εξαιρετη πολιτικη του. Δεν υπεπεσε σε μικροπολιτικες σκοπιμοτητες χρωματων, μνημονιου και κεντρικης πολιτικης.
  Συμφωνω με τις αποψεις σου :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σίγουρα δεν είναι μονο Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εκλογές,
  απλώς τονίζω αυτές τις 2 περιοχές απλώς γιατί έσπασαν η κάθε μια ένα χρόνιο κατεστημένο παρακμής, σήψης και συντήρησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
  Καληνωρίσματα :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα