Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣΚαλησπέρα,
παίρνω πάρα πολλά mails απλών πολιτών και bloggers οι οποίοι με ρωτούν με αγωνία πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας όσοι είμαστε μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και με ποιόν τρόπο μπορούν να προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή που ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ. Καταρχάς θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποια απλά πράγματα άμεσα:

Όλοι οι bloggers που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει αρχικά να ΔΙΑΔΟΣΟΥΝ όσο περισσότερο γίνεται το κείμενο και το video την ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη από την μέρα ίδρυσης της ΣΠΙΘΑΣ. Το video υπάρχει στο youtube και στην ιστοσελίδα: http://www.spitha-kinima.org/ σπασμένο σε κομμάτια και είναι πανεύκολο να ενσωματωθεί σε κάθε blog. Είναι πολύ σημαντικό να διαδοθεί παντού και με κάθε τρόπο διότι αποτελεί την βάση, την ραχοκοκαλιά και τον κεντρικό κορμό των ιδεών και των απόψεων της ΣΠΙΘΑΣ. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι αυτό το κείμενο διαρκώς θα εμπλουτίζεται μετά από σχετική επεξεργασία με νέες ιδέες, απόψεις και προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την γενικότερη εθνική, πολιτιστική, πολιτική και πατριωτική αναγέννηση. Δεδομένου βέβαια ότι τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας έθαψαν στην κυριολεξία την σπουδαία κίνηση του Μίκη Θεοδωράκη να βγει μπροστά για το καλό της χώρας την στιγμή που περνάει την πιο δύσκολη και πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, η προσπάθεια για ευρεία διάδοση του κειμένου και του video της ομιλίας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική!

Ακολουθώντας την προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη οι πολίτες ανά περιοχή κατοικίας και δράσης θα πρέπει να δημιουργήσουν επιτροπές, προς το παρόν μέσω της ανεπίσημης ιστοσελίδας της κίνησης: http://www.spitha-kinima.org/  οι οποίες θα συντονίζονται διαρκώς μεταξύ τους και θα παράγουν προτάσεις, ιδέες και κατά συνέπεια ιδεολογικές ζυμώσεις οι οποίες και θα αποτελέσουν ένα κοινωνικό μοχλό πίεσης προς την εξουσία για να αλλάξει ρότα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, να γίνει μια ιδεολογική ζύμωση στο λαό για το που θέλει ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ. 

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες πείραμα ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και γι αυτό θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε πολύ ενεργά την προσπάθεια αυτή. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές! Ήδη η ΣΠΙΘΑ μετράει πάνω από 5.000 μέλη στις 2 εβδομάδες της ίδρυσης της! Οι επιτροπές αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό καθημερινά και η ΚΙΝΗΣΗ παίρνει σιγά σιγά τεράστιες διαστάσεις, μέσω του ίντερνετ αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές! Για άλλη μια φορά τα συστημικά ΜΜΕ είναι πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από την εποχή και φυσικά πίσω από την νεολαία η οποία και πάλι αποδεικνύεται πρωτοπόρα!

Ο ΜΙΚΗΣ EBAΛΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! 


Stendoras

7 σχόλια:

 1. Θα γίνει φλόγα..Να είσαι σίγουρος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ήδη γίνεται χαμός στο ίντερνετ, εκεί που ακόμα ευτυχώς δεν υπάρχει λογοκρισία στην διακίνηση ειδήσεων και ιδεών, οι επιτροπές αυξάνονται συνέχεια και κανένα ΜΜΕ δεν γράφει ούτε αναφέρει απολύτως τίποτα.
  Θα πληρώσουν πολύ άσχημα αυτή την ένοχη σιωπή κατά του Μίκη φίλε.

  Η σπίθα θα γίνει πυρκαγιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Stendora καλησπέρα,τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο, ο λαός μας ξυπνάει και αλίμονο στους δυνάστες του! Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ελπίζουμε να ξυπνήσει ο λαός πριν είναι αργά!
  Ειδικά τον Έλληνα αμα τον φτάσεις στο αμήν γίνεται η προδότης η ήρωας, το ειπε και ο Θεοδωράκης στην συναυλία του Λυκαβητού για τα 85 γενέθλιά του.

  Το είδαμε και στην κατοχή αυτό αλλά και στην χούντα, τον Έλληνα τον έφτασαν στο αμήν και στις 2 αυτές περιπτώσεις, ορισμένοι έγιναν ήρωες και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μπαινοντας στην αντίσταση και ορισμένοι έγιναν δοσίλογοι, συνεργάτες των Γερμανών η μαυραγορίτες. ο Έλληνας είναι ικανός για το χειρότερο και για το καλύτερο!

  Δεν θα γίνουμε προδότες αυτή τη φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος18/12/10, 12:27 μ.μ.

  πως μπορω να γινω μελος του κινηματος εκτος διαδικτυου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμε 12:27,
  θα πρέπει να απευθυνθείς στους κύκλους του Θεοδωράκη απευθείας,
  στο ιντερνέτ υπάρχει το mail του η τα στοιχεία επικοινωνίας της ορχήστρας όπου μπορείς να απευθυνθείς κι εκεί,
  στείλε mail για να επικοινωνήσεις απευθείας και να ρωτήσεις πως μπορείς να συμβάλλεις η να γίνεις μέλος.
  Εμείς υπογράψαμε χαρτί συμμετοχής την μέρα της ομιλίας του Θεοδωράκη για την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΤΙΩΝ.
  Καλή δύναμη και συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άλλαξε τα όλα τώρα

  Λίγα λόγια θα σου πω και βάλτα στο μυαλό σου, και βέβεα είμαι σίγουρος πώς Θάνε για καλό σου

  Μην αφήνεις άλλους να ορίζουν τη ζωή σου, πάρε την στα χέρια σου και δώστους την ευχήσου

  Που είναι ποια ο Περικλής? που είναι ο Αρχιμήδης? Μήπως δεν θυμάσαι ποια, μήπως δεν τους γνωρίζεις?

  Κοιτά τους πολιτικούς που τάζουν στο μπαλκόνι , το μονό που τους νοιάζει? τι θα μπει στο παντελόνι,

  Εσύ πας τους ψηφίζεις, αυτοί τα κονομάνε, κάνεις τους δεν σε σκέπτεται και τρέλα σου πουλάνε

  Η Ελλάδα αδρανεί, τίποτα δεν γίνεται, κανένας δεν τη σκέπτεται κανένας δεν ευθύνεται, που είναι τα μυαλά? γιατί δεν τα στηρίζουμε? που είναι η ανάπτυξη που όλοι υπολογίζουμε?

  Σήκω πάνω νέε πάρε τώρα το σπαθί σου, σπαθί είναι οι γνώσεις σου που πρέπει να ακονίσεις, άσε ποιά κρεβάτι καναπέ και τηλεόραση, δεν προσφέρουν γνώση σε φέρνουν σε απόγνωση

  Μην αφήνεις άλλους να ορίζουν τη ζωή σου, Σήκω πάνω νέε πάρε τώρα το σπαθί σου

  Άσε τα παλιά μυαλά με τα σημαιάκια που πανηγυρίζουνε σαν τα προβατάκια,

  Όλοι πρέπει να’μασται σαν μια ομάδα, για να ξανά φτιαξουμε παλι την ελλαδα

  Δεν χωράνε άχρηστοι μέσα στην ομάδα, στην αρχαία Σπάρτη τους ρίχναν στον καιάδα, άσε ποιά κρεβάτι καναπέ και τηλεόραση,

  Σήκω πάνω νέε πάρε τώρα το σπαθί σου, και πολέμα με τη γνώση τη ψυχή και το κορμί σου, στήριξε τον διπλανό χάρισε του γνώση, και μην είσαι αφελής, η ομάδα θα σε κάνει να νιώσεις ασφαλής

  Άσε τα παλιά μυαλά , πολέμα με τη γνώση
  ακόνισε το ξίφος σου πάρε και την ασπίδα κι΄απεκρουσε, ψεύτες κλέφτες κι αφελής, που τρώνε την πατρίδα

  μην ακούς μπαρούφες για ανάπτυξη που τάζουν, ανάπτυξη είσαι εσύ, κι’ αυτούς άστους να φωνάζουν, πώς να σου τη δώσουν αν εσύ δεν τη κατέχεις, μήπως είναι ώρα για να δώσεις ότι έχεις?

  Η ξενομανία είναι ένα φαινόμενο, κοιτά να μη γίνεις το θύμα το επόμενο

  Εμπλούτισε τις γνώσεις σου,και γίνε πατριώτης, βοήθησε τους γύρο σου μη νοιώθεις σαν προδότης, και να θυμάσαι και αυτό τίποτα δεν χαρίζεται όλα κόποις κτώνται

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα