Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καλησπέρα,
ήθελα να γράψω δυο λόγια για την Ντόρα Μπακογιάννη,
στην Ελλάδα τα 2 κόμματα εξουσίας αποτελούν μαντριά και όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι, η κυρία Μπακογιάννη δυστυχώς η ευτυχώς δεν βλέπω να αποτελεί στο μέλλον εξαίρεση στον άγραφο αυτόν κανόνα. Το πιθανότερο είναι (αν μπει στην βουλή) να βολοδέρνει στην ελάσσονα αντιπολίτευση για πολλά χρόνια. Φυσικά το νέο της κόμμα δεν έχει προοπτικές να διεκδικήσει αυτοδύναμα την εξουσία - δεδομένης και της αντιπάθειας του Ελληνικού λαού προς την οικογένεια Μητσοτάκη -  παρά μόνο να συμμετάσχει σε κάποιον μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό. 

Δεν με συγκινεί καθόλου το πολιτικό της δράμα.

Τόσα χρόνια που η κυρία Μπακογιάννη διατελούσε υπουργός αυτοδύναμων κυβερνήσεων, συμμετείχε στις κυβερνητικές επιτροπές της ΝΔ και ήταν ένα σημαντικότατο στέλεχος πρώτης γραμμής γιατί δεν άρθρωνε τον λόγο που αρθρώνει σήμερα με το νέο της κόμμα; 

Πολύ υποκριτικά μου φαίνονται όλα αυτά, 
είναι πολύ αργά κυρία Μπακογιάννη για να πείσετε από ένα άλλο κομματικό μετερίζι τον Ελληνικό λαό, ΠΡΙΝ σας θέλαμε ηρωίδα της πολιτικής, όσο ήσασταν δυνατή με εξουσία στα χέρια σας, τώρα που διεκδικείτε την είσοδό σας στην βουλή θυμηθήκατε τον λαό και τα προβλήματά του;

Θα πω και κάτι για τους πρασινοφρουρούς,
αντιληπτή η τακτική σας να στηρίζετε από εδώ και πέρα την Ντόρα Μπακογιάννη και το νέο της κόμμα για να ροκανίσετε τα ποσοστά της ΝΔ, δεν περίμενα κάτι άλλο από εσάς, εσείς δεν έχετε προσωπικότητα, δεν πιστεύετε σε τίποτα, θα τα ισοπεδώνατε όλα για το κόμμα και τον πρόεδρό σας, εκεί θα διστάζατε; 

Είστε πολύ αλήτες και ξεφτιλισμένοι...

Stendoras

12 σχόλια:

 1. Από τη μεριά της δεξιάς η Μπακογιάννη είναι το μόνο άτομο που αρθρώνει υπεύθυνο πολιτικό λόγο. Αντίστοιχα στην Αριστερά το μόνο κόμμα που αρθρώνει υπεύθυνο λόγο είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη.
  Κάποιοι βλέπουν παντού συνομωσίες.

  Ηρέμησε Στέντορα και απλά δες τι λέει η Μπακογιάννη. Όχι επειδή είναι μία Μητσοτάκη, ή επειδή έχει πολιτικό παρελθόν να την ρίχνουμε κατευθείαν στον Καιάδα.
  Προσωπικά πρώτα ακούω, μετά κρίνω και στο τέλος βγάζω την ετυμηγορία μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε όχι δα tsougdw,
  δεν θα την κρίνω τώρα την Μπακογιάννη, την έχω κρίνει πολλά χρόνια και πολύ καιρό τώρα.
  Να τελειώνει αυτό το παραμύθι, ότι δηλαδή κάνουμε ένα καινούργιο κόμμα και μπαίνουμε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και φεύγουνε όλες μας οι αμαρτίες.

  Η Μπακογιάννη έχει κριθεί ήδη για αυτά που έκανε (η δεν έκανε) ως υπουργός, ως δήμαρχος Αθηναίων και ως το Νο 2 της κυβέρνησης της ΝΔ στα πιο καταστροφικά της χρόνια.

  Προσωπικά έχω ακούσει και κρίνει πολύ καιρό πριν, θα την ρίξω στον καιάδα και θα την παράρίξω, για τα πεπραγμένα της και για την εμπλοκή της στα σκάνδαλα και στην καταστροφική διοίκηση τα 5,5 χρόνια της ΝΔ, όταν το στοματάκι της ήταν ραμμένο όσο δεν παίρνει, ενώ τώρα που έχει ανάγκη την ψήφο του λαού για την είσοδο της στην βουλή ω του θαύματος άνοιξε και κελαηδάει!

  Όσο για αυτό που είπες για τις συνωμοσίες, άσε με να πιστεύω ότι οι φανατικά προσκείμενοι προς το ΠΑΣΟΚ (οι λεγόμενοι πρασινοφρουροί δηλαδή) στηρίζουν και θα στηρίζουν από εδώ και πέρα την Μπακογιάννη για να ροκανίσουν τα ποσοστά της ΝΔ, αυτό όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές που θα πολώνεται το κλίμα θα γίνεται περισσότερο εμφανές και θα εντείνεται όλο και πιο πολύ.

  Απλά πράγματα, δεν χρειάζεται να είναι επικοινωνιολόγος για να το καταλάβει κανείς.

  Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη κατάντια, καθαρά ευκαιριακή και αμιγώς κομματική ανάλυση, όπως επίσης και πολιτική στρατηγική, το κόμμα μας να είναι καλά και στην εξουσία και χεστήκαμε για την χώρα.

  Δεν παίζονται αυτοί οι ΠΑΣΟΚΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Stendoras

  Μα δεν είπε κανείς οτι η Ντόρα είδε ξαφνικά το φως το αληθινό. Όλα αυτά τα κάνει με υστεροβουλία, αλλά δεν παύει να προσφέρει με τη μεταστροφή της αυτή μία πολύτιμη υπηρεσία, όχι στο ΠΑΣΟΚ όπως κουτά λένε κάποιοι, αλλά στο Κοινοβούλιο.

  Τώρα για την ανάλυση σου ως προς αυτούς που αποκαλείς "πρασινοφρουρούς" δεν έχω να σου πω τίποτα, δική σου είναι η εκτίμηση.
  Αναρωτιέμαι αν έχεις δει τέτοια δείγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. tsougdw,
  Έχω δει πολλά δείγματα και όπως σου είπα και στο προηγούμενο σχόλιο μου όσο περνάει ο καιρός αυτό θα γίνεται όλο και περισσότερο εμφανές. Δεν θέλω τώρα να σε παραπέμψω σε αναρτήσεις διθυραμβικές για την Ντόρα και το κόμμα της από φανατικά blogs πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ...

  Θέλει τόσο υψηλή ευφυΐα για να καταλάβεις ότι όσο καλύτερα πάει το κόμμα της Ντόρας τόσο πιο πολύ θα μειώνονται τα ποσοστά της ΝΔ; και ποιον συμφέρει να μειώνονται τα ποσοστά της ΝΔ;
  τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

  σκυλί δεν είναι πάντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Stendora

  Ναι νομίζω θα ήταν τσάμπα κόπος να με παραπέμψεις στο blog μου.
  Αυτό που λες μου θυμίζει αυτό που λένε ορισμένοι οτι η νΝΔ αναγεννάται και προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ με φουστιές να ανακόψει την άνοδο της.

  Δεν βλέπω πως θα συνέφερε το ΠΑΣΟΚ η άνοδος της Ντόρας και πτώση της ΝΔ εφόσον δεν θα συνοδεύεται με αύξηση των δικών του ποσοστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. tsougdw,
  πρόσεξε με,
  το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα δεν φταίει σε τίποτα για όλο αυτό το θέμα, δεν προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας, δεν κατηγορώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σε όλο αυτό.
  Αναφέρομαι στην ψυχολογία των ΠΑΣΟΚΩΝ τους οποίους βολεύει η άνοδος της Ντόρας και του κόμματος της.
  Η ΝΔ φυσικά και δεν αναγεννάται, και ας ελπίσουμε να μην "αναγεννηθεί" ποτέ για το καλό της χώρας, αλλά οι ΠΑΣΟΚΟΙ ενδόμυχα επιθυμούν την περαιτέρω μείωση των ποσοστών της μέσο της ανόδου των ποσοστών της Ντόρας. Ακριβώς γι' αυτό φτάνουν στο σημείο να την στηρίξουν,
  θα ήταν πολύ ευτυχισμένοι αν η ΝΔ και το κόμμα της Ντόρας είχαν από ένα 20% ο καθένας ενώ αυτοί θα συνέχιζαν να επελαύνουν με 40%.

  Σκέψου το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Stendora

  Ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και προσπαθώντας να ερμηνευσω τον εαυτό μου αν μου το επιτρέπεις, έχω να σου πω το εξής:
  Θεωρώ οτι το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από ένα λαικίστικο εθνικοπατριωτικό και ασόβαρο κόμμα όπως η νΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Δεν νομίζω οτι ασχολείται κανένας πλέον στα σοβαρά μαζί του.

  Όσο για την Ντόρα είναι παρήγορο που έχει επιλέξει να μη λαικίζει, αλλά να κάνει προτάσεις με υπευθυνότητα, χωρίς να προτείνει ξόρκια τύπου "Χόκους Πόκους". Το γεγονός οτι κάποιοι τονίζουν το θετικό της μεταστροφής της, δε σημαίνει πως ονειρεύονται οτι θα κόψει ποσοστά από τη ΝΔ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
  Προσωπικά το τι συμβαίνει στην Νέα Δημοκρατία δεν με αφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. tsougdw,
  εσύ φαίνεται ότι την πήρες προσωπικά την ανάρτησή μου,

  είναι απλά τα πράγματα, αν πάει καλά η Ντόρα η κεντροδεξιά σπάει στα 2 και αυτό συμφέρει το ΠΑΣΟΚ από άποψη ποσοστών.

  Ψάξε βαθιά μέσα σου και αναρωτήσου γιατί φτάνεις εσύ και άλλοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στο σημείο να γράφετε θετικά για κάποια πολιτικό σαν την Ντόρα Μπακογιάννη, αν αυτό δεν ενέχει το στοιχείο της κομματικής σκοπιμότητας τότε πάω πάσο, αλλά θα δεις ότι θα επαληθευτώ στο μέλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Stendoras

  Φυσικά και την πήρα προσωπικά την ανάρτησή σου, θεωρείς οτι δεν θα έπρεπε ε?

  Μάλλον έχω τη μύγα και μυγιάζομαι λοιπόν.

  Αυτό που σε συμβουλεύω (αφού αρχίσαμε τις εκατέρωθεν συμβουλές) είναι να ξεχάσεις πως αυτή που μιλάει είναι η Ντόρα και να ακούσεις τι λέει. Εγώ σε αυτό εστιάζω. Αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. και αν κρύβει υστεροβουλία παρόλο που τα λεγόμενα της είναι σωστά η υπεύθυνα να το παραβλέψω;

  Καλές γιορτές αν δεν τα πούμε αυτές τι μέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @Stendoras

  Φυσικά και τα λεγόμενά της κρύβουν υστεροβουλία!

  Καλές γιορτές και σ' εσένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν κρύβουν υστεροβουλία τότε γιατί ασχολείσαι με δαύτην;!

  αυτό προσπαθώ να σου πω τόση ώρα, ότι δεν αξίζει να πέφτετε τόσο χαμηλά.

  τα λέμε
  καλά να περνάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα