Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ!


Καλησπέρα,
έχουμε καταπληκτικά Θεοδωρακικά νέα! Την ερχόμενη Παρασκευή 25/3/2011 ανήμερα της εθνικής μας επετείου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Ηράκλειο της Κρήτης,  οι στιγμές είναι ιστορικές και συγκινητικές γιατί ο Μίκης επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην γενέτειρά του την Κρήτη, η είδηση εδώ. Οι στενότεροι, διαχρονικότεροι και αξιότεροι συνεργάτες και τραγουδιστές του, η σπουδαία Μαρία Φαραντούρη και ο σπουδαίος Πέτρος Πανδής θα ερμηνεύσουν 4 απ' τα σημαντικότερα έργα του, το ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, το ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ,  το CANTO GENERAL και τον ΕΝΑ ΟΜΗΡΟ, είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε εκεί! 

Τα καλά νέα  ευτυχώς δεν σταματούν εκεί, την επόμενη μέρα Σάββατο 26/3/2011 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση της  ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ (2η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ) στον ίδιο χώρο που θα γίνει και η μεγάλη συναυλία, στο νεόδμητο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου στην τοποθεσία Δυο Αοράκια της βιομηχανικής περιοχής, θα είμαστε κι εκεί! 

Τέλος άλλο ένα καταπληκτικό νέο, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας) θα γίνει η παρουσίαση της τρίτομης αυτοβιογραφίας του Μίκη παρουσία του ιδίου, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, αυτοβιογραφία που αφορά στην διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας, η είδηση εδώ. Πρόκειται κατά την προσωπική μου άποψη για ένα απ' τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ συγγραφικά - αυτοβιογραφικά έργα του Μίκη που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την μεταπολίτευση και αστραπιαία εξαντλήθηκε. Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας προς τιμήν τους επανεκδίδουν την καταπληκτική αυτή αυτοβιογραφία που αποτελεί αναλυτικότατη μαρτυρία για όλη την διάρκεια της χούντας για να μείνει στις επόμενες γενιές. Περιγράφεται η κορυφαία αντιστασιακή και πολιτική δράση του Μίκη με πάρα πολλές αναλύσεις και επεξηγήσεις για όλες τις ιστορικές λεπτομέρειες. Φυσικά από ΤΟ ΧΡΕΟΣ δεν θα μπορούσε να λείπει το μουσικό έργο του Μίκη εκείνης της εποχής, έργο που σφράγισε μια για πάντα την χώρα μας. ΤΟ ΧΡΕΟΣ για όποιον θέλει να ασχοληθεί και να μελετήσει σοβαρά το ΣΥΜΠΑΝ που λέγεται Μίκης Θεοδωράκης αλλά και για όλους τους Έλληνες αποτελεί μια σημαντικότατη παρακαταθήκη.

Θα είμαστε κι εκεί!

Μίκη δεν σε χορταίνουμε…

Stendoras


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα