Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!


Ο Μίκης Θεοδωράκης από σήμερα θα παρευρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που έχυσε το αίμα του και άφησε την τελευταία του πνοή από παρακρατικούς του αστυνομικού κράτους της δεξιάς την δεκαετία του 60΄ ο θρύλος της Δημοκρατίας και της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης.
Σήμερα, άλλη μια δεξιά κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια μέσου του Δημοκρατικού στα χαρτιά αλλά ΦΑΣΙΣΤΑ στην πράξη και στην συμπεριφορά δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη, (το μέγεθος του οποίου δεν φτάνει ούτε την φτέρνα του Θεοδωράκη) και ολόκληρου του δήμου Θεσσαλονίκης, απαγορεύει στον σπουδαιότερο Έλληνα και καλλιτέχνη παγκοσμίως Μίκη Θεοδωράκη να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη ομιλία-συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ την Πέμπτη 9/6/2011.
Η τεράστια επιτυχία της παλλαϊκής συγκέντρωσης της Σπίθας στα Προπύλαια την προηγούμενη εβδομάδα, συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από 50.000 Έλληνες πατριώτες, είναι προφανές ότι έχει τρομοκρατήσει σφόδρα ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας. Είναι επίσης γνωστό ότι οι εξουσίες διαχρονικά τρέμουν τον Θεοδωράκη γιατί λατρεύεται απ' τον λαό και την νεολαία και μπορεί με μια μόνο φράση του να τον ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ! Πόσο μάλλον με μια ολόκληρη ομιλία! Για το λόγο αυτόν επιστράτευσαν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να ακυρωθεί η συγκέντρωση της Πέμπτης - θυμίζοντάς μας άλλες μαύρες εποχές - η επιτυχία της οποίας θα ήταν ανάλογη και  ενδεχομένως μεγαλύτερη από εκείνη των Προπυλαίων.
Δεν κατάλαβαν καλά όμως με ποιόν είχαν να κάνουν...
Δεν κατάλαβαν ότι ο Θεοδωράκης δεν παίζει, δεν κάνει πλάκα, δεν ανακόπτεται, δεν φιμώνεται και δεν είναι πειθήνιο όργανο κανενός! Πολύ στυγνότερες εξουσίες από αυτήν που μας καταδυναστεύει σήμερα το προσπάθησαν ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, παρά μόνο κατάφεραν με τις φασιστικές μεθόδους που κατά καιρούς χρησιμοποίησαν να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς του Θεοδωράκη με τον λαό!
Το ίδιο θα γίνει και τώρα και μάλιστα ίσως σε πολύ μεγαλύτερη έκταση.
Ο κ.Μπουτάρης με αυτή του την συμπεριφορά κατάφερε ήδη να ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ τον αυριανό και σημερινό κόσμο που θα παρευρεθεί στην συγκέντρωση!

Stendoras


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των Σπιθών της Θεσσαλονίκης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι Σπίθες της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη καταγγέλλουν τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη .

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει την Πλατεία Αριστοτέλους για την προγραμματισμένη ομιλία του “ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ” ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7.30 μμ.

Ο Δήμαρχος επικαλείται γελοίους λόγους και απλά και μόνο εξοφλεί τα πολιτικά γραμμάτια προς το ευρύτερο κόμμα του Μνημονίου ( ΠΑΣΟΚ – Μπακογιάννη – Μάνος) και όχι μόνο, που τον στήριξαν για την εκλογή του.

Παρόλα αυτά η Εκδήλωση θα γίνει κανονικά και ο Μίκης Θεοδωράκης θα συναντηθεί με το λαό της Θεσσαλονίκης , είτε το θέλουν, είτε όχι.

ΣΠΙΘΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Διαβάστε παρακάτω την εξαιρετική τοποθέτηση της ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ:


Πραγματικά, βιώνουμε μία πρωτοφανή εποχή για τη γενιά μας, όσοι είμαστε γεννημένοι μέταπολιτευτικά! Όσα έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τη κατάπτυστη επταετία της χουντικής δικτατορίας, βλέπουμε να συμβαίνουν στις ημέρες μας! Κάποτε το παρακράτος της δεξιάς ('60) και η δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974) απαγόρευαν στον Μίκη Θεοδωράκη, στον Γιάννη Ρίτσο κ.α. να κάνουν συναυλίες και στους Έλληνες να ακούν τα τραγούδια τους! Κάποτε κυνηγούσαν, έδερναν, φυλάκιζαν και εξόριζαν τον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του και δε κρυβόταν πίσω από κανένα κόμμα ή καθεστώς/σύστημα! 
Και σήμερα, στο "ελεύθερο", "προοδευτικό" και "δημοκρατικό" 2011, απαγορεύουν ξανά στον Μίκη Θεοδωράκη να μιλήσει ανοικτά στους Ανεξάρτητους, Αγανακτισμένους Έλληνες της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους), προφασιζόμενοι αστείους λόγους, αντάξιους των γελοίων προσκυνημένων προσωπικοτήτων του πρωθυπουργού, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και λοιπών φορέων που ευθύνονται γι' αυτό!
Ο Μίκης για ακόμη μία φορά, σαν ιδρυτής πλέον της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, βγαίνει μπροστά για να ενώσει τον ελληνικό λαό, τον οποίο καλεί σε ειρηνική επανάσταση ενάντια στο Σύστημα που ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας μας, με αποκορύφωμα το ξεπούλημά της μέσω του "αναγκαίου" μνημονίου του μηχανισμού στήριξης! Και ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε άμεσα στο καλεσμά του, είτε με τη μορφή Σπιθιστών, είτε με τη μορφή Αγανακτισμένων! Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός δεν έχει ταμπέλες, όπως τα κομματόσκυλα του συστήματος! Ο Ανεξάρτητος ελληνικός λαός ανέκαθεν στήριζε τον Μίκη και μέσω αυτού, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την αγάπη για την Ελλάδα μας!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ! 
Ο ΜΙΚΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ, ΝΟΤΟ, ΑΝΑΤΟΛΗ Ή ΔΥΣΗ! ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! 
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ 'Η ΝΑ "ΑΓΓΙΞΕΙ" ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ", ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα