Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ

"Την στιγμή που το κέντρο της Αθήνας πνίγεται στα δακρυγόνα, τη στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση μεθοδεύει τον ενταφιασμό της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μέσα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την οριστική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου, η ηγεσία της «Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών» βγάζει μια, όχι τυπική, αλλά ουσιαστική ανακοίνωση συμπαράστασης στις δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που προβοκάρονται από τους κουκουλοφόρους και πνίγονται από τα δακρυγόνα της Νέας Τάξης·" 

Το παραπάνω κείμενο, αποτελεί φιλική διόρθωση της εισαγωγικής παραγράφου της επιστολής του Γιώργου Καραμπελιά -από εμάς- μετά και τη δημοσίευση του κειμένου "Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ". 

Ο Μίκης Θεοδωράκης, για ακόμη μία φορά πράττει αυτό που ξέρει καλλίτερα: Ενώνει τον ελληνικό λαό και τον καλεί σε Αγώνα και Σύγκρουση με τους δυνάστες του! 

Αντίθετα, ο Γιώργος Καραμπελιάς, αποχωρώντας από τη Κ.Α.Π., θεώρησε σκόπιμο, όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλοι "συνάδελφοί" του της Συμβουλευτικής Επιτροπής, να κατηγορήσει τον Μίκη Θεοδωράκη και να του χρεώσει λάθη στο περίφημο οργανωτικό θέμα της Κίνησης, στα οποία ο ίδιος όμως είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία τους! 

Δεχόμαστε καλοπροαίρετα τις παρατηρήσεις του Γιώργου Καραμπελιά, του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα του γνωστοποιούμε πως συμφωνούμε απόλυτα με το ότι το Κίνημά μας, σμιλεύεται από τις πράξεις, το ήθος και τις ιδέες των ανθρώπων που συμμετέχουν. Ιδιαίτερα αυτών που παραμένουν και πολεμούν για αυτό το Κίνημα, στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλέον, το περίφημο και χιλιοταλαιπωρημένο οργανωτικό θέμα της Κ.Α.Π., έχει ως εξής:

Ο Μίκης και οι Σπιθιστές του. Ο Μίκης και οι Απανταχού Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Σε όσους διαφωνούν με το παραπάνω, τους απαντάμε με τα λόγια του ίδιου του Μίκη: "Δεν υπάρχει χρόνος για παρεξηγήσεις, ούτε χώρος για παρεξηγημένους". Τόσο απλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο ενοχλητικό για κάποιους που έχασαν την ευκαιρία να "καπαρώσουν" μία θέση στην ηγεσία του Κινήματος!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Σπιθιστές λοιπόν σε ανασύνταξη και ανασυγκρότηση, κάτω από τη σκέπη του Μίκη Θεοδωράκη και των ιδεών, των αξιών και του ήθους που εκείνος με την εμπειρία του και την αγωνιστική του δράση πρεσβεύει για τη πατρίδα μας.

Χρήστος Σωτηρόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΠΗΓΗ: http://spitha-markopoulo.blogspot.com/2011/06/blog-post_4503.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα