Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΘΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΧΟ!!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧΟ

 
Βουλευτή  Μίχo,

Άξιο τέκνο τoυ εξαρτημένου πολιτικού συστήματος και της παράταξης  που επέβαλλε στην Πατρίδα μου την κατοχή του 4ου οικονομικού Ράιχ.

Εσύ που συμμετέχεις στο κόμμα που ξεπουλά τη χώρα και σαδιστικά οδηγεί τους Έλληνες στην πείνα και την εξαθλίωση, πώς  τολμάς να πιάνεις στο στόμα σου έναν Θεοδωράκη; Λασπολογία και Ψεύδος! Ίδιον του εξαρτημένου πολιτικού συστήματος και της παράταξης που υπηρετείς.

Καταλαβαίνω όμως την αγωνία και το φόβο σου. Το βλέπεις  ότι οι μέρες σας στην εξουσία είναι μετρημένες και κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Βλέπεις το Λαό που ξεχύθηκε στους δρόμους και στις πλατείες και τρόμαξες. «Να δεις τί σου’ χω για μετά» που λέει και το τραγούδι. Πάρτο χαμπάρι. Έρχεται η σπορά του Θεοδωράκη. Η γενιά των Ζορμπάδων.

Μισείς τον Θεοδωράκη, όπως κι όλοι οι τύποι σαν εσένα . Πώς να φτάσεις τον αετό; Πώς να τον φυλακίσεις; Εκείνος πάντα λεύτερος κι εσύ στα δεσμά ενός άθλιου συστήματος, που σύσσωμος ο Λαός μας σιχαίνεται.

Κι αλήθεια γιατί τόσο μένος για τις λαϊκές συναυλίες του Θεοδωράκη; Τόση απέχθεια για την Μουσική και την Ποίηση; Γιατί άραγε; Δεν αντιλαμβάνεσαι  ότι  με  την τοποθέτηση σου ενάντια στις συναυλίες του Θεοδωράκη  στην ουσία στηρίζεις, εμμέσως πλην σαφώς, την  υποκουλτούρα και τα σκυλοτράγουδα,  δηλαδή την «κουλτούρα» και την «αισθητική»  που επέβαλαν στην ελληνική κοινωνία οι κάθε είδους νονοί και μπράβοι; Δεν θα κάνει καλό στο προφίλ σου κάτι τέτοιο…Κι από την άλλη, εσύ  έχεις ανάγκη της συμπάθειας τέτοιων τύπων, έτσι δεν είναι;   

Τολμάς εσύ να μιλάς για «εμπόριο»; Τη στιγμή που η παράταξη σου εμπορεύεται στο «παζάρι του ληστή» , για να θυμηθούμε πάλι το τραγούδι ( ο φόβος κι ο τρόμος των κάθε λογής Τυράννων) τα ιερά μάρμαρα, τις θάλασσες,  και το μέλλον της Ελλάδας;

Σε λυπάμαι. Γιατί όταν  στο  μέλλον  τα παιδιά της Ελλάδας κι όλης της Οικουμένης θα εξακολουθούν να τραγουδούν στο σχολειό τους το Άξιον Εστί,  εσύ, βουλευτή του Πασοκ, του κόμματος που θα μπει «στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας»,  δεν θα υπάρχεις πουθενά. Σε κανένα σχολικό βιβλίο. Σε καμιά μνήμη. Σαν να μην υπήρξες ποτέ.

Αναστασία Βούλγαρη
Σπιθίτισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα