Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (δ) - του Μίκη Θεοδωράκη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (δ) - του Μίκη Θεοδωράκη

 

Υπενθυμίζω ότι μια από τις βασικές μου θέσεις είναι ότι βρισκόμαστε 100% έξω και ενάντια στο Σύστημα Εξουσίας που εκφράζει και υπηρετεί την Εξάρτηση της χώρας από ξένες δυνάμεις. Ειδικά στα δύο τελευταία χρόνια με την παρουσία της Τρόικα η εξάρτηση έγινε φανερά Ξένη Κατοχή. Επομένως εκλογές κάτω από τη βαρειά σκιά των ξένων γκαουλάϊτερ είναι αδιανόητες για κάθε ελεύθερο πολίτη, δεδομένου ότι η όποια Βουλή μέσα στις παρούσες συνθήκες δεν θα είναι παρά ένα άλλοθι για να συνεχίζουν οι ξένοι να διαλύουν τη χώρα μας με δημοκρατικό μανδύα. Όπως εξ άλλου τονίστηκε στο Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση που θα προκύψει μέσα από ενδεχόμενες εκλογές θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα όλες τις δεσμεύσεις των Μνημονίων ένα και δύο. Μέσα σ' αυτό το σκηνικό ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Αντιπολίτευσης δηλαδή των κομμάτων της Αριστεράς; 

Μερικοί ξεχνούν -αλλά ευτυχώς όχι όλοι- το ρόλο που έπαιξε η Σπίθα στην αποκάλυψη του Μνημονίου (δείχνοντας έτσι ότι είμαστε η μοναδική πραγματική Αριστερά), αποκάλυψη που οδήγησε το Λαό μας να βγει στους δρόμους και τις πλατείες με την πεποίθηση ότι μονάχα αυτός πονάει πραγματικά την πατρίδα μας, μιας και οι κατεστημένες Αριστερές έχουν συμβιβαστεί και απορροφηθεί από το Σύστημα. 

Αυτή είναι η δική μας θέση. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει λύση μέσα από το Σύστημα. Και ότι μόνο ο ενημερωμένος, αγανακτισμένος αλλά και αποφασισμένος Λαός μπορεί να επιβάλει την μοναδική λύση. Τη ριζοσπαστική. Η εκλογική πρόταση θα μπορούσε να γίνει από το ΚΑΠ μόνο εφ' όσον κατάφερνε να συσπειρώσει τον ελληνικό λαό από την πατριωτική Αριστερά ως την πατριωτική Δεξιά. Όλα τα άλλα αποπροσανατολίζουν τον Λαό και γι' αυτό σήμερα υπάρχει και πάλι η γνωστή άπνοια, γιατί κάποιοι κοιμίζουν τον Λαό με φρούδες ελπίδες. Ότι δηλαδή τα κατεστημένα κόμματα της Αριστεράς, μαζί και η Σπίθα, μπορούμε να πάρουμε την πλειοψηφία και να τα αλλάξουμε όλα. 

Όμως ακόμα και στην περίπτωση που το άθροισμα των αριστερών ψήφων -με τη συμμετοχή μας- μας δώσει ένα μεγάλο ποσοστό, το ερώτημα είναι αν συμφωνούν μεταξύ τους οι αριστεροί για να  συγκυβερνήσουν.

Αγαπητοί συναγωνιστές,
όταν στο κάλεσμα της Ε.ΛΑ.Δ.Α. μαζεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα κι εμείς οι τρεις, ο Γλέζος, ο Κασιμάτης κι εγώ βρεθήκαμε όπως έπρεπε στον Άγνωστο Στρατιώτη, οι σύντροφοί μας του ΠΑΜΕ βρίσκονταν στην Ομόνοια και του ΣΥΡΙΖΑ στο άγαλμα του Βύρωνα... Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν μέσα στη Βουλή. Το σημερινό Σύστημα έχει μετατρέψει την Βουλή των Ελλήνων σε ένα συρμό που τρέχει επάνω σε ξένες ράγες που έχουν τοποθετήσει το ΔΝΤ και η Ευρώπη των Τραπεζών. Και τώρα με τις εκλογές ο καυγάς γίνεται για να μπει ο τάδε σε κάποιο βαγόνι ή ο δείνα από το τέταρτο να πάει στο τρίτο, από το τρίτο στο δεύτερο και ούτω καθ' εξής.

Και φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει προς τα πού θα πάει το τραίνο. Το οποίο βεβαίως πηγαίνει προς τα εκεί που το οδηγούν οι ξένες ράγες. Επομένως για μένα ο στόχος είναι ένας: να σπάσουμε τις ράγες και να φτιάξουμε καινούριες, δικές μας, που να οδηγούν εκεί που εμείς θέλουμε.

Αυτό θα πει «Εθνική Ανεξαρτησία-Παλλαϊκή Εξουσία και Πατριωτική Αναγέννηση».

Τελικά η Σπίθα θα αποφασίσει κυριαρχικά για το τι θα κάνει με τις Εκλογές.
Εγώ από τη μεριά μου παραμένω πιστός στις ιδέες μου και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι θα μείνω έξω απ' αυτό το παιχνίδι και ουδείς δικαιούται να με εμπλέξει εμμέσως ή αμέσως, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μ' αυτά και μ' αυτά αφήνουμε τον λαό μας και πάλι ορφανό χωρίς καμμιά ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο.
           
Αθήνα,  27.3.2012

Μίκης Θεοδωράκης

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/3/12, 12:29 π.μ.

  Έχουν δημιουργηθεί δεκάδες κινήματα και αντί-μνημονιακά μέτωπα.Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη όλων αυτών των κινήσεων ,για να μπορέσει να εκφραστεί και να βάλει τέλος στον όλεθρο που ζούμε όλοι μας. Όσο δεν υπάρχει ένωση, θα τελούμε υπό των κομμάτων του μνημονίου και των κατοχικών δυνάμεων.Ο Μίκης Θεοδωράκης πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ένωση αυτή,ας ενωθούμε τώρα για να πολεμήσουμε το θεριό και αργότερα συζητάμε τις όποιες διαφορές μας,διαφορετικά πολύ φοβάμαι πως όλα αυτά τα κινήματα, χωρίς να το θέλουν, βοηθάνε το σύστημα του δικομματισμού και της φαυλοκρατείας. Λατρεμένε μας Μίκη, κάνε μια ύστατη προσπάθεια να ενώσεις όλους τους αντιμνημονιακούς σχηματισμούς, τουλάχιστον αυτούς που πραγματικά πονάνε για την Ελλάδα και εδώ θα φανεί ποιοί βάζουν την πατρίδα τους πάνω από την κομματική επιχορήγηση ,γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα πολλοί νοιάζονται μόνο για την εκλογή τους και την θέση του αρχηγού.Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι αρχηγοί(εννοώ αυτούς που επιμένουν στην αυτόνομη κάθοδο τους στις εκλογές),μπορούμε όμως όλοι μας να σώσουμε την χώρα μας από τα κοράκια της νέας τάξης,είναι η τελευταία μας ευκαιρία,μετά θα είναι πολύ αργά για όλους μας! Κύριοι ας σοβαρευτούμε,"η ισχύς εν τη ενώσει".
  Στο τέλος οι πολυδιασπασμένοι αντιμνημονιακοί ψήφοι,αφού κανένας μόνος του δεν θα μπορεί να μπει στην Βουλή, θα πάνε όλοι δώρο στο πρώτο κόμμα,αυτό θέλουμε τελικά? Μίκη δώσε το σύνθημα,δεν έχουμε άλλο χρόνο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ ανώνυμε φαίνεται ότι δεν καταλάβατε τίποτα απ' το άρθρο του κ.Θεοδωράκη.
  Ο κ.Θεοδωράκης παλεύει για την ένωση των αριστερών δυνάμεων εδώ και ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΤΙΕΣ, όχι τώρα...
  Επίσης ήταν ο πρώτος που κάλεσε τον λαό και τα κινήματα που είναι κατά του μνημονίου σε ενότητα.
  Ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα μεγάλο ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο με το μέτωπο Ε.ΛΑ.ΔΑ.
  Αν διαβάσετε τις ομιλίες του κ.Θεοδωράκη όσοι ηγείται της ΣΠΙΘΑΣ αλλά και τα τελευταία 4 άρθρα του για τις εκλογές θα καταλάβετε.
  Το μεγάλο ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο τορπιλίστηκε και απέτυχε με ευθύνη της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και όχι του κ.Θεοδωράκη.
  Απεδείχθη ότι τους ενδιαφέρει να είναι αρχηγοί, τους ενδιαφέρει το μαγαζάκι τους και όχι ο τόπος και η πατρίδα.
  Ανησυχούν μην τους καπελώσει ο κ.Θεοδωράκης και η σπουδαία προσωπικότητά του.
  Τον ζηλεύουν, τον φοβούνται, δεν θέλουν να μπλέκεται στα κομματικά τους μαγειρέματα, ποτέ δεν τον ήθελαν.
  Αν είχατε διαβάσει ΤΟ ΧΡΕΟΣ και τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ όλα αυτά θα τα γνωρίζατε.
  Ο κ.Θεοδωράκης είναι η πραγματική αριστερά, πάντα ήταν.
  Όταν ήταν αρχηγός των Λαμπράκηδων τον καθαίρεσε η ηγεσία του ΚΚΕ απ’ το Βουκουρέστι γιατί οι Λαμπράκηδες είχαν γίνει πολύ πιο μαζικό και ριζοσπαστικό κίνημα απ’ την επίσημη αριστερά.
  Πάντα προσπαθούσαν με λάσπη, ψεύδη και συκοφαντίες να διαρρήξουν την στενή σχέση και επικοινωνία του κ.Θεοδωράκη με τον λαϊκό κίνημα και αυτό ακριβώς κάνουν και τώρα.
  Η κάθοδος βέβαια της ΣΠΙΘΑΣ στις εκλογές έχει αποκλειστεί και για άλλον έναν λόγο, ίσως πιο βασικό, που αναλύεται στα 4 άρθρα του κ.Θεοδωράκη για τις εκλογές.
  Στο επίσημο site του κινήματος μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά.

  http://www.spitha-kap.gr/

  ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ.

  Με το σύστημα δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος30/3/12, 9:07 μ.μ.

  Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε αλλά με παρεξηγήσατε,γνωρίζω πολύ καλά το μεγαλείο της προσωπικότητας και των αγώνων του Μίκη Θεοδωράκη,δεν είπα ποτέ πως ο Μίκης έγινε η αιτία για να τορπιλιστεί το ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, ίσα-ίσα που είναι ο πρώτος που ξεκίνησε τον αγώνα κατά του μνημονίου και της επερχόμενης και ήδη υπάρχουσας οικονομικής κατοχής. Όμως, αφού τελικά, ένα σύνολο παραγόντων και με ευθύνη της αριστεράς όπως αναφέρετε,δεν επετεύχθει αυτή η ένωση,το ερώτημα που καίει είναι τώρα τι κάνουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα