Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Θεοδωράκης: "Από δω και πέρα κάθε Σπιθιστής και κάθε Σπιθίστρια πρέπει να είναι μαχητής"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ, 1η Σεπτεμβρίου 2012

"Καλώ τα μέλη μας να σταθμίσουν καλά τα μεγέθη και τα βάρη αυτών των νέων ιδεών και προτάσεων πριν αποφασίσουν να μείνουν στην Σπίθα. Η ως τώρα εμπειρία υπήρξε απογοητευτική. Κι αυτό κατά την άποψή μου συνέβη, γιατί υπήρξαν πολλοί που δεν μελέτησαν και δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται είτε όταν το κατάλαβαν λάκισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών.

Το να ανήκεις σε μια καθαρά ριζοσπαστική, ανατρεπτική και συγχρόνως αναγεννητική οργάνωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Λ.χ. άλλοτε μας φυλάκιζαν. Σήμερα μας φιμώνουν χωρίς να αποκλείεται βέβαια αύριο να μας φυλακίζουν και πάλι. Αυτός είναι ο Ολοκληρωτισμός, για να μην πω άλλη βαρειά λέξη, είτε σκέτος είτε με μανδύες δημοκρατικούς ή ακόμα και προοδευτικούς, πράγμα που τον κάνει πολύ πιο επικίνδυνο.

Τώρα τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει -όσους μείναμε πιστοί στις επάλξεις- ότι κινούμεθα από προσωπικές φιλοδοξίες κυνηγώντας αξιώματα, τιμές και χρήμα. Άλλοι το έκαναν αυτό και κατά σύμπτωση αυτοί ακριβώς που μας κατηγορούν είτε εκείνοι  που μπήκαν στις γραμμές μας για να μας διαλύσουν, επειδή προφανώς πίστευαν ότι είναι πιο καλοί και πιο αγνοί από μας. Μερικοί από αυτούς είχαν στο νου τους την ανωτερότητα και την αγνότητα μιας βουλευτικής έδρας, πολύ βολικής κατά τα άλλα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε.

Τέτοια φαινόμενα δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναϋπάρξουν ανάμεσά μας. Γι' αυτό καλώ από τώρα όποιον έχει και την παραμικρή αμφιβολία για τις ιδέες και τα σχέδια δράσης της Σπίθας, να μας εγκαταλείψει τώρα που επιχειρούμε αυτό το νέο ξεκίνημα και έχουμε ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Από δω και πέρα κάθε Σπιθιστής και κάθε Σπιθίστρια πρέπει να είναι μαχητής. Βέβαιος για την επιλογή και την πίστη του και κυρίως αφοσιωμένος έως θανάτου στον αγώνα για τη σωτηρία και την αναγέννηση της Ελλάδας."


ΠΗΓΗ: http://www.spitha-kap.gr/el/records_of_meetings/?nid=2789


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/11/12, 1:59 π.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα