Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΙΘΑ 2013: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΣΠΙΘΑ 2012: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ! 

ΣΠΙΘΑ 2013: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Γραφείο Τύπου Κ.Α.Π.-Σπίθα

Σε λίγες ώρες, μία από τις πιο δύσκολες χρονιές στη νεότερη ιστορία για τον Ελληνικό Λαό θα αποτελέσει παρελθόν και μία ακόμη πιο δύσκολη – όπως προβλέπεται- θα ξημερώσει.

Αυτό το ξημέρωμα, θα πρέπει να μας βρει ενωμένους, ενημερωμένους και πιο αποφασισμένους από ποτέ!
Προς αυτόν τον σκοπό, το Κ.Α.Π.-Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για Αντίσταση, Ανατροπή, Ανεξαρτησία και Ανάπτυξη!
Έως ότου επιτευχθούν τα διαχρονικά αιτήματα του ελληνικού λαού για

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – και επιτακτικά- ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΠΙΘΑ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια (01/12/2010-01/12/2012) από την Ιστορική ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης, ως ριζοσπάστης και πάντα πρωτοπόρος, ανακοίνωσε την Ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και δεκάδες «Σπίθες» ξεπετάχθηκαν από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, έχοντας στα χείλη τους λέξεις γνωστές, αλλά συνάμα ανείπωτες στις τελευταίες δεκαετίες, όπως «Εθνική Ανεξαρτησία» και «Άμεση Δημοκρατία»! 
Η ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ 2012
Το καλοκαίρι του 2011 μάλιστα, οι θέσεις του ΚΑΠ-Σπίθα, όπως διατυπώθηκαν τη 1η Δεκ. 2010 για ανατροπή του εξαρτημένου πολιτικού Συστήματος και δημιουργία συνθηκών Άμεσης Δημοκρατίας, βρίσκονται στα χείλη κάθε Έλληνα.
Είναι η στιγμή που «γεννιέται» και το άτυπο Κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών. Σύμπτωσις;

Ιδιαίτερα το 2012 όμως, θα χαρακτηριστεί από τους ιστορικούς τους μέλλοντος ως μία από τις πιο κρίσιμες χρονιές της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Σε αυτή τη τόσο κρίσιμη χρονιά, ο Μίκης Θεοδωράκης δε θα μπορούσε να μην αποτελεί ξανά τον πρωτοπόρο στη μάχη για Αντίσταση και Ενότητα του Ελληνικού Λαού, με αποκορύφωμα της δράσης του, τη παρουσία του έξω από την Βουλή, την ώρα που μέσα ψηφιζόταν το 2ο Μνημόνιο, μπροστά στα ΜΑΤ δια μέσου καπνογόνων και χημικών, στις 12 Φεβρουαρίου 2012, έχοντας από πίσω του ένα εκατομμύριο διαδηλωτές (αναφορά Guardian) και από λίγο πιο μακριά, ολόκληρη την Ελλάδα!
Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στις 12 Μαΐου 2012, υπό τη σκέπη του Μετώπου «ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.», ήρθε έπειτα από ένα χρόνο αδιάλειπτης και ακατάπαυστης μάχης του ΚΑΠ-Σπίθα ενάντια στη προδοτική κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος του 2011, Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν. Το Σύστημα έπαιξε το «χαρτί» του «πρωθυπουργού κοινής αποδοχής» (Παπαδήμος) και έπειτα από λίγες εβδομάδες, προκηρύχτηκαν οι εκλογές του Μαΐου. Σύμπτωσις;

Τον Απρίλιο του 2012, ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε έντονα την ανάγκη να παραμείνει το Κ.Α.Π.- Σπίθα έξω και απέναντι από το υπάρχον Πολιτικό Σύστημα. Με σειρά άρθρων του γνωστοποίησε σε όλους τη πεποίθησή μας, πως επιθυμούμε να «σπάσουμε» τις ράγες και όχι απλά να συμμετέχουμε σε μία αμαξοστοιχία κομμάτων με προδιαγεγραμμένη πορεία προς τον γκρεμό για τον Ελληνικό Λαό!
Ο Ηγέτης του ΚΑΠ-Σπίθα, αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου δέχθηκε επίσκεψη από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και κατόπιν εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπό του, τονίζοντας παράλληλα πως το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς και της Προόδου, «συνενώνει το Κοινωνικό με τον Πατριωτικό χαρακτήρα του Παλλαϊκού Μετώπου που θα πρέπει να δημιουργηθεί» (άρθρο: «ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;» - 09/05/2012).Ήταν μια σπάνια ευκαιρία, όπως δήλωσε ο ίδιος στην Συνεδρίαση του ΠΟ.ΣΥ. του Κ.Α.Π. στην οποία προΐστατο, μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε με την στήριξη του Κ.Α.Π. Σπίθα και άλλων ενδεχομένως Πατριωτικών δυνάμεων να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδύναμης Κυβέρνησης που θα καταργούσε τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις και θα έβαζε στην Χώρα σε μια νέα πορεία. Ωστόσο, η ενδεχόμενη συνεργασία του Κ.Α.Π.-Σπίθα με τον ΣΥΡΙΖΑ δε προχώρησε, κατόπιν άρνησης από τη πλευρά του δεύτερου για δημιουργία Πατριωτικού Κοινωνικού Μετώπου, κατά πρώτον, και της μη ύπαρξης ρεαλιστικού προγράμματος διακυβέρνησης, κατά δεύτερον, παρά τις περί αντιθέτου αρχικές δηλώσεις στελεχών του.
Το ΚΑΠ-Σπίθα, πιστό στη θέση του για έξω και απέναντι από το υπάρχον πολιτικό Σύστημα, παρέμεινε εκτός εθνικών εκλογών, έπειτα από «σκληρή μάχη» στο εσωτερικό του με στελέχη, ακόμη και της ηγεσίας του (πρώην Γ.Γ. και αναπληρωτής Γ.Γ.!). Ακολούθησε σειρά παραιτήσεων από το τότε Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ενώ πρόσφατα (άρθρο: «Η Φράξια προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ» - 28/11/2012) αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους. Σύμπτωσις;

Η δεύτερη φάση των εκλογών ολοκληρώθηκε με τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Με σειρά άρθρων του («ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ») , αλλά και κυρίως στην «Εισήγησή του προς τη νέα Κεντρική Επιτροπή» του Κινήματος (1η Σεπ. 2012), ο Ηγέτης του ΚΑΠ-Σπίθα, Μίκης Θεοδωράκης, αποκάλυψε όλη την αλήθεια σχετικά με τις Συστημικές Εθνικές εκλογές και το «ανάχωμα» που αποτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία του Παλλαϊκού Εθνικού Μετώπου! Έπειτα, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να χρησιμοποιεί περισσότερο στις τοποθετήσεις του λέξεις όπως «Πατριωτισμός» και «Εθνική Ανεξαρτησία». Σύμπτωσις;

Μετά τις αποκαλύψεις για το Μνημόνιο και το εξαρτημένο πολιτικό σύστημα, το ΚΑΠ-Σπίθα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, «γύρισε» σελίδα στη δράση του, περνώντας από την Άμυνα στην Επίθεση, προγραμματίζοντας την ιστορική εκδήλωση της 7ης Νοεμβρίου 2012 στο Ίδρυμα Κακογιάννη, όπου και αναδείχθηκε με αποκαλυπτικά στοιχεία δια στόματος έγκριτων επιστημόνων, η πρότασή μας για τον «ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», ως τρόπου απεγκλωβισμού από τα «δίχτυα» των διεθνών τοκογλύφων τραπεζιτών δανειστών μας, μέσω της επίτευξης της οικονομικής ανεξαρτησίας μας. Μια μέρα σημαδιακή για την Ελλάδα και τους Έλληνες γιατί λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, μέσα, στην ‘’Βουλή των Μνημονίων’’, 153 ‘’εκπρόσωποι’’ του Λαού ξαναέσωζαν την Χώρα ψηφίζοντας τα νέα μέτρα, το 3ο Μνημόνιο.
Μέχρι τον Νοέμβριο του 2012, τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ της χώρας χαρακτήριζαν από «γραφικό» έως «αλλοπρόσαλλο», όποιον έκανε λόγο για ορυκτό ή υποθαλάσσιο πλούτο στην Ελλάδα. Από το τέλος του Νοεμβρίου 2012 έως σήμερα, οι δημοσιεύσεις του διεθνούς Τύπου και οι τοποθετήσεις ισχυρών κέντρων του εξωτερικού, έχουν αντιστρέψει το κλίμα σχετικά με τον εθνικό μας πλούτο. Σύμπτωσις;

Όμως εμείς οι Σπιθιστές και Σπιθίστριες, οι νέοι και οι νέες του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις!
Έχουμε, πλήρη επίγνωση των ιστορικών μας ευθυνών και της ανάγκης για Αντίσταση και Ανυπακοή. Γνωρίζουμε την επιτακτική ανάγκη της εποχής για συνεχή ενημέρωση των συμπολιτών μας και διαρκή Εθνική Αλληλεγγύη!

Σε λίγο «μπαίνουμε» ημερολογιακά στον 4ο χρόνο της εποχής των Μνημονίων και αν δε δράσουμε συντονισμένα, συγχρονισμένα και οργανωμένα, τότε αυτοί οι χρόνοι είναι σίγουρο πως θα εκατοστίσουν στη Πατρίδα μας, όπως και οι χιλιάδες ανέργων, αστέγων, εξαθλιωμένων, αυτοχείρων, καθώς αυτή θα έχει περάσει οριστικά σε ξένα χέρια! Και αυτό δε θα οφείλεται σε καμία σύμπτωση! Θα οφείλετε στο ό, τι ανήκαμε σε μία γενιά που γνώριζε, αλλά δεν έπραττε! Που έβλεπε, αλλά δε φώναζε! Που υφίστατο, αλλά δεν αντιστεκόταν!

Σε λίγο ακόμη ένας Μνημονιακός χρόνος μας αφήνει και ένας νέος θα μπει.
Διαλέξτε πως θα τον υποδεχθείτε.
Σαν ραγιάδες ή σαν Ήρωες! Επιλέξτε…

Εμείς διαλέξαμε να πετάξουμε ψηλά σαν Αετοί.

Γραφείο Τύπου
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα 

 http://www.spitha-kap.gr/el/kap/news/?nid=3915

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα