Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Μήνυμα - χαιρετισμός Μίκη Θεοδωράκη στο Συνέδριο του Γιώργου Λιλλήκα, 28.4.2013

Μήνυμα - χαιρετισμός Μίκη Θεοδωράκη στο Συνέδριο του Γιώργου Λιλλήκα

Αγαπητέ φίλε και συναγωνιστή Γιώργο Λιλλήκα,

Χαίρομαι για την πρωτοβουλία σου και σπεύδω να δηλώσω ότι βρίσκομαι ήδη στο πλευρό σου. Όπως σου είπα στην πρόσφατη συνάντησή μας, οι εξελίξεις στην Ευρώπη, ειδικά μετά την καταστροφική επίθεση ενάντια στην Κύπρο, θεωρώ ότι οδηγούν τους λαούς του Νότου κατ’ αρχάς, σε μια ολοκληρωτική διάλυση Εθνών, Κοινωνιών και Ανθρώπων.


Πιστεύω ακράδαντα, ότι εάν οι ίδιοι οι Λαοί δεν δημιουργήσουν άμεσα Μέτωπα Αντίστασης σ’ αυτή την πρωτοφανή θεομηνία, αύριο θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς.


Για μένα που έζησα την εισβολή και επίθεση των τανκς του Γ΄ Ράιχ, η επίθεση των Τραπεζών είναι πολύ πιο επικίνδυνη, γιατί στοχεύει στην διάλυση του ιστού των κοινωνιών με όπλο την ανασφάλεια, το δέος και την εξαθλίωση των ανθρώπων. 


Οφείλουμε να διαλύσουμε τις αυταπάτες, να οργανωθούμε και να υψώσουμε το ανάστημά μας. Όρθιοι και δυνατοί απέναντι σ’ αυτή την άθλια, την διαβολική και αποκρουστική ιστορική πρόκληση.

Συγκινούμαι και χαίρομαι, γιατί αυτό το νέο κάλεσμα σε Αντίσταση προέρχεται από την αγαπημένη μου Κύπρο και πιστεύω ακράδαντα ότι τελικά, όπως έγινε και στο παρελθόν, οι βάρβαροι δεν θα περάσουν!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Μίκης Θεοδωράκης
Αθήνα, 28.4.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα