Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑΓια την ιστορική γνώση αλλά και μνήμη των μελών και των απλών αναγνωστών μας, παραθέτουμε το διάταγμα της απαγόρευσης του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη κατά την διάρκεια της Χούντας (φωτο δεξιά).

Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά ίσως, που το έργο ενός καλλιτέχνη παγκοσμίου φήμης απαγορεύτηκε συνολικά και μάλιστα ‘‘δια ροπάλου’’, για επτά (7) ολόκληρα χρόνια, γεγονός πρωτοφανές σε όλα τα ιστορικά χρονικά. Οι πολίτες που γινόταν γνωστό ότι είχαν στην κατοχή τους δίσκους του Μίκη Θεοδωράκη συλλαμβάνονταν και εξαναγκάζονταν να υποστούν τον εξευτελισμό της ύβρης, του ξυλοδαρμού και της φυλάκισης. Χιλιάδες αγωνιστές αλλά και απλοί μουσικόφιλοι πολίτες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από έκτακτα στρατοδικεία σε πολυετή φυλάκιση με αυτό το περιβόητο διάταγμα Αγγελή, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Καλούμε τα μέλη και τους αναγνώστες μας να κάνουν τους αντίστοιχους  συνειρμούς και τις αντίστοιχες συγκρίσεις με την σημερινή εποχή, εποχή στην οποία η λογοκρισία που ασκείται και πάλι, αυτή την φορά σε καθεστώς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και σε όλα μέλη του, απ’ το σύνολο του σάπιου πολιτικού συστήματος και του ένοχου δημοσιογραφικού κατεστημένου, είναι ΑΠΟΛΥΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

Τους ενημερώνουμε όμως ότι οι ιδέες δεν φυλακίζονται, ούτε κλείνονται σε τέσσερις τοίχους.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχίσει αμείωτα την προσπάθειά του για την ενημέρωση και αφύπνιση του Ελληνικού λαού, ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ WEBSITE
ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΠΙΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε Ελεύθερα