Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΣΗΚΙΜ - Στον Ηγέτη Και Ιδρυτή Μας


ΣΗΚΙΜ - Στον Ηγέτη Και Ιδρυτή Μας


Η Σπίθα Α.Ρ.Η.Σ. δηλώνει ότι αγωνίζεται στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, για την υπεράσπιση και προώθηση των ιδεών της Σπίθας και για την δίκαιη ανισότητα, χωρίς την οποία δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ευοδωθεί το πολυπόθητο όραμα για το οποίο ιδρύθηκε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών.

Για εμάς, Κίνηση Ιδεών σημαίνει Δια-κίνηση της ιδεολογίας, Δια-σπορά, Δια-φωτισμός, Διά-λογος, Διά-δοση αλλά και Διά ταύτα!  Εφ’ όσον, πρόκειται για Κίνηση, ο αγώνας μας πρέπει να στοχεύει στην κινητοποίηση και εφαρμογή στην πράξη της ιδεολογίας μας.  Διαφορετικά, θα πρόκειται για «Α-κινησία» Ιδεών που δεν πηγαίνουν παραπέρα, δεν φτάνουν κάπου ή απλώς για έναν φαύλο κύκλο συζητήσεων χωρίς αντίκρισμα, μια «ξύλινη γλώσσα».  Η ιδεολογία μας είναι ο τρόπος ζωής μας και όχι ενδιαφέρον θέμα συζήτησης.

Θεωρούμε την εφαρμογή της δίκαιης ανισότητας,  οδηγό για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και πάταξη της «συναλλαγής» που τόσα χρόνια διαφθείρει τους Έλληνες, τον Πολιτισμό μας και την Οικονομία μας.  Θεωρούμε ότι αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση και θεμέλιο για να «σπάσουμε τις ράγες».

Καλούμε (μεμονωμένα ή από κοινού), όλους τους Σπιθιστές και τις Σπιθίστριες οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα γραφής για το ήθος τους και την ανεξαρτησία των φρονημάτων τους:

-         Να εμψυχώσουμε τον Έλληνα πατριώτη, τον ελληνικό λαό, που νοιώθει βαριά τα δεσμά αλλά δεν πιστεύει ότι μπορεί να τα αποτινάξει.

-         Να δώσουμε ώθηση στον ικανό πατριώτη, να περάσει ένα βήμα μπροστά από εμάς, δείχνοντας έτσι ότι είμαστε απαλλαγμένοι εγωισμών.

-         Ν’ ανοίξουμε χώρο στον λιγότερο ικανό πατριώτη, να περάσει μία θέση πίσω, βοηθώντας έτσι την πατρίδα του.

-         Ν’ αξιοποιήσουμε τον καθένα γνώστη – εξειδικευμένο πατριώτη να προσφέρει τις γνώσεις του στον τομέα που γνωρίζει, αλλά όχι στον τομέα που θα ήθελε να γνωρίζει ή που νομίζει ότι γνωρίζει.

-         Να προσφέρουμε ΌΛΟΙ εκείνο που μπορούμε, το λίγο ή το πολύ, χωρίς να διεκδικούμε τίτλους και αξιώματα.

-         Να επιβραβεύουμε εκείνον που με αυταπάρνηση κατορθώνει για τα κοινά εκείνο που δεν καταφέρνουμε εμείς.

-         Να έχουμε ως πρότυπο τον ενάρετο και όχι τον επιτυχημένο.

-         Να διακρίνουμε τον φιλόδοξο από τον καιροσκόπο.

-         Να έχουμε πάντοτε τα μάτια μας ανοιχτά.

-         Να συμβαδίζουν οι πράξεις μας με την θεωρία μας.

Η έλλειψη αυτογνωσίας είναι εκείνη που μπερδεύει τους ρόλους, τις επιθυμίες και τις ιδιότητες.


Με ανιδιοτέλεια και ελπίδα για το αύριο,


Σ τον

Η γέτη

Κ αι

Ι δρυτή

Μ ας


Και σε όλους τους συν-αγωνιστές,

Σπίθα Αττικού Άλσους – Α.Ρ.Η.Σ.        
14/5/13

1 σχόλιο:

  1. Συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ Α.Ρ.Η.Σ,
    Συγχαρητήρια για το κείμενό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα