Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Δημόσιο διάλογο για το Έθνος και τον Εθνομηδενισμό ξεκινάει η ΣΠΙΘΑ, απ' την Ιστοσελίδα της27.06.2013

Σημείωμα της Επιτροπής Ιδεολογίας για τη νέα στήλη ΈΘΝΟΣ - ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Επιτροπή Ιδεολογίας


Το πλέγμα του εθνομηδενισμού, κατέχοντας  ισχυρούς  μηχανισμούς  και μέσα προπαγάνδας, σε αγαστή συνεργασία με τους εγχώριους και ξένους προπαγανδιστές  της παγκόσμιας διακυβέρνησης, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία και κατασκευάζει θεωρίες και ιδεολογήματα προκειμένου να ανακόψει κάθε προσπάθεια δημιουργίας του Παλλαϊκού Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου. 
Οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ήταν η πρώτη απάντηση του Λαού ενάντια στο πλέγμα του εθνομηδενισμού. Σε πρώτη φάση μέσω της μουσικής. 
Το γεγονός ότι η ελληνική νεολαία (κυρίως της Αριστεράς) τραγουδούσε Θεοδωράκη και Χατζιδάκι με την ελληνική σημαία στα χέρια να κυματίζει, η δήλωση του Δημήτρη Παπαχρήστου (που καταχειροκροτήθηκε) ότι «ο αγώνας πρέπει να είναι εθνικοαπελευθερωτικό-ταξικός», θορύβησε τους υπηρέτες των ξένων και ακονίζουν εκ νέου τα μαχαίρια τους. 
Δίνουν χώρο στους νεοναζιστές να καπηλεύονται τις έννοιες «έθνος» και «πατρίδα» και νομιμοποιούν την υποτελή κυβέρνηση να θεωρεί «πατριωτικό καθήκον» το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του Λαού μας. 
Όσο η πόλωση μεταξύ των κομμάτων που υπηρετούν το γερμανικό λόμπυ και εκείνων που υπηρετούν το αμερικανικό λόμπυ θα εντείνεται, τόσο ο εθνομηδενισμός και ο εθνικισμός της εθνικοφροσύνης , θα ασκούν ιδεολογική (και όχι μόνον) τρομοκρατία. Η μία πλευρά θα αποκαλεί «ακροδεξιό» όποιον αριστερό, κομουνιστή ή προοδευτικό πατριώτη τολμά να μιλήσει για την πατρίδα και η άλλη πλευρά θα αρκεστεί στην παλιά δοκιμασμένη «συνταγή» του αντικομουνισμού. 
Ο στόχος εμφανής: Να κρατούν το λαό διαιρεμένο προς όφελος του κατακτητή. 
Απόδειξη η τελευταία επίθεση του ΙΟΥ της εφημερίδας των συντακτών ενάντια στον Μίκη Θεοδωράκη. Κι αλήθεια τί φοβάται ο ανώνυμος συντάκτης της ύβρεως; Την ενότητα του λαού που μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης μπορεί να κάνει πραγματικότητα. Γι’ αυτό αυτή η ανέντιμη και ξεδιάντροπη επίθεση.   
Η Επιτροπή Ιδεολογίας εγκαινιάζει τη νέα στήλη «Έθνος-Εθνομηδενισμός» προκειμένου να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στο πλέγμα του εθνομηδενισμού και της εξάρτησης. 
Στοχεύουμε  τα άρθρα που θα αναρτηθούν να αποτελέσουν μια βάση για περαιτέρω μελέτη και ανταλλαγή απόψεων. Γιατί η γνώση είναι πανίσχυρο όπλο. 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν στο δημόσιο διάλογο που αυτή η στήλη εγκαινιάζει.   

Επιτροπή Ιδεολογίας


2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/6/13, 8:12 π.μ.

  Τι μας ενώνει; Η κοινή μας θέση απέναντι στην ξένη εξάρτηση και τα όργανά της. Κι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μελών της κάθε Σπίθας μαζί με την χωρίς όρους αγάπη μας για την Πατρίδα. Είμαστε Ριζοσπάστες Πατριώτες Προοδευτικοί. Και στόχος μας είναι η ανεξαρτησία της Ελλάδας και η ευτυχία του Ελληνικού Λαού. Όλα τα άλλα, Αριστερά, Δεξιά, Κεντρώοι, έρχονται μετά. Και ας τα κρατήσει καθένας μέσα του. Όχι μέσα στις Σπίθες. Σε μια ιδεολογία μόνο είμαστε κάθετα αντίθετοι, στη Φασιστική, τη Χουντική και τη Νεοχουντική, απ' όπου κι αν προέρχονται. Όπως είμαστε καθαρά αντίθετοι με όσους δεν πιστεύουν στην Πατρίδα, στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Έθνος στη διαχρονική του διάσταση.
  Είμαστε Έλληνες πατριώτες. Πιστεύουμε στην Ελευθερία και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη. Και οραματιζόμαστε μια κοινωνία με ουσιαστικά ίσα δικαιώματα. Μια Κοινωνία Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, υψηλού μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου αποτελούμενη από συνειδητούς και ολοκληρωμένους πολίτες, ώριμους και υπεύθυνους να διαχειριστούν βασικά οι ίδιοι τη μοίρα της χώρας τους.

  Το βασικό μας Μέτωπο είναι η ξένη εξάρτηση και το σύμπλεγμα των οπαδών της στη χώρα μας. Και από την άποψη αυτή θεωρούμε τον εαυτό μας Ανεξάρτητο. Στο βάθος και με την πάροδο του Χρόνου πιστεύω ότι οι περισσότεροι από σας θα αισθανθείτε ανεξάρτητοι από πολλά πράγματα που μας έχουν βαλτώσει ως κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαιρετικά λόγια του Μίκη, σημαντικά και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για καθε Σπιθιστή και Σπιθίστρια.

   Διαγραφή

Σχολιάστε Ελεύθερα